Milan Mačvan završio karijeru

Košarka ostalo 1. jun 202012:32 > 12:34
fiba.basketball

Milan Mačvan završio je košarkašku karijeru. Želja mu je da ostane u košarci, ali kako je rekao, ne kao trener.

Milan Mačvan objavio je u ponedeljak da završava košarkašku karijeru u 31. godini. 

Vest da će Milan Mačvan postati sportski direktor Virtusa iz Bolonje preneo je Emilijano Karčija, saradnik košarkaškog portala Sportando, ali je klub iz Bolonje brzo demantovao ove navode.

„Doneo sam tešku odluku posle racionalnog razmišljanja, najviše na fizičkom planu. Dosta teško doneti odluku ali sam miran i spokojan. Nisam želeo da završim karijeru kao povređen igrač već da pokušam da je završim kako sam i krenuo – kao pobednik i šampion“, rekao je Mačvan

„Trudim se da ostanem u kontaktu sa klubovima, voleo bih da ostanem u košarci, ali ne kao trener. Verujem da ću ubrzo znati kako ću nastaviti“, rekao je Mačvan za nova.rs

Tridesetogodišnji krilni koišarkaš je u Partizanu bio u sezoni 2011/12 kao pozajmljen igrač Makabija iz Tel Aviva i u sezoni 2014/15. Sa crno-belima je 2012. osvojio prvenstvo i Kup Srbije, dok je 2015. bio MVP plej-ofa.

Mačvan je prošlu sezonu proveo u japanskom Alvark Tokiju kod trenera Luke Pavićevića, ali gotovo je izvesno da japanski tim nije opcija. U karijeri je igrao još za FMP, Hemofarm, Galatasaraj, Emporio Armani i Bajern iz Minhena.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebrne medelja na Olimpijskim igrama 2016. i Evropskim prvenstvima 2009. i 2017.