MZT i Antić u sukobu zbog 17.000 evra

Podeli:
ABA league, Crvena zvezda MTS

Predsednik Košarkaškog saveza Severne Makedonije ušao je u sukob sa MZT iz Skoplja, a klub se tim povodom oglasio saopštenjem.

MZT je nakon odluke saveza da poništi sezonu, ostao bez titule. U klupskom saopštenju se traži povraćaj novca od Saveza u iznosu od 17.000 evra, koji je početkom sezone uplaćen na račun košarkaške federacije Severne Makedonije. Rok za uplatu je tri dana i ukoliko Savez ne uplati novac u traženom roku, protiv bivšeg košarkaša Crvene zvezde biće podignuta krivična prijava. 

MZT Skoplje Aerodrom želi da obavesti javnost da ostaje dosledan svojim naporima izraženim u periodu kada su čelnici Кošarkaškog saveza Severne Makedonije (КFM) učinili sve što mogu kako bi otkazali sezonu bez proglašenja šampiona, tako da smo zvanično poslali smo pismo košarkaškoj kući tražeći sav novac koji smo uplatili na njihov račun od početka do kraja prvenstva”, navodi se u saopštenju MZT i dodaje:

Uplatili smo 1,06 miliona denara (preko 17.000 evra) KFM i sada tražimo da nam Pero Antić i njegovi saradnici vrate novac u roku od tri dana. Ukoliko nam ga ne vrate, bićemo primorani da podnesemo tužbe zbog krivičnog dela prevare i zloupotrebe službene dužnosti“.

Pravni tim kluba iz Skoplja smatra da je poništavanje sezone nanelo ogromnu štetu, kako MZT, tako i svim ostalim klubovima u nacionalnom prvenstvu.