Sonja u Đironi još jednu sezonu: Ostala sam nedorečena

Košarka ostalo 8. jun 202017:22 > 17:31
fiba.basketball

Košarkašica Srbije Sonja Vasić produžila je saradnju sa španskom Đironom, u čijem dresu će odigrati još jednu sezonu. Bivša igračica Zvezde je za Sport klub objasnila šta je bilo presudno da donese odluku o ostanku u Đironi, kao i koliko je na tu odluku uticalo odlaganje Olimpijskih igara.

Sonja se Đironi priključila u decembru prošle godine, nakon oporavka kolena kome se posvetila nakon Evropskog prvenstva u Beogradu. U Španiji je igrala tri meseca, kada je sezonu prekinula pandemija virusa korona. 

„Od trenutka kada sam se vratila u Srbiju zbog korone, krenuli smo da pregovaramo o mom mogućem ostanku u timu. Oni su bili za to, a iskreno i ja. Tamo mi se sve svidelo, klub je odličan, dobro organizovan, ima veoma fine ljude i menadžment, a sa druge strane bilo bi suvišno da ja uopšte pokušam da opišem bilo koji grad u Španiji. Mislim da ne postoji osoba koja se tamo ne oseća dobro“, rekla je Sonja za Sport klub i dodala:

„To su sve bili neki motivi zbog kojih sam želela da ostanem tamo. Presudilo je odlaganje Olimpijskih igara i činjenica da bi trebalo još jednu godinu da budem uklubu sa većim ambicijama, koji igra jaku ligu i Evropu. Na kraju, tu je i činjenica da sam tamo odigrala samo tri meseca i nekako sam imala utisak da sam ostala nedorečena. Baš kada sam smatrala da sam se vratila napokon posle operacije, sezona je prekinuta. Lako smo došli do dogovora. Na ceo ishod je uticala i situacija sa koronom. Posle obostrane želje, trebalo je samo srediti formalnosti“

Reprezentativka Srbije se nada dobroj sezoni u Đironi, uprkos tome što još nije poznat tačan kalendar takmičenja za narednu sezonu, kao ni kada će liga početi. 

Detalji novog ugovora između Sonje i Đirone nisu objavljeni, a španski tim će se i sledeće sezone takmičiti u Evroligi.