Aranđelovac pozdravio košarkaše u kolicima

Košarka ostalo 15. jun. 202013:22 > 13:28
Podeli:
Privatna arhiva

Nedelja je bila izuzetan dan za košarku u kolicima. Aranđelovčani su prvi put u svom gradu imali prilike da gledaju majstorije srpskih košarkaša među kojima je bio veliki broj reprezentativaca.

U fantastičnoj atmosferi, praćenoj svetlosnim efektima kao i evroligaškoj najavi učesnika, snage su u prvom susretu odmerili Nais iz Niša i Despot iz Beograda. Ovo je bio njihov četvrti zvanični susret, uz vođstvo Beograđana 2:1.

Nais je želeo revanš i u tome u potpunosti uspeo i pobedom 53:28 napravio značajan korak ka osvajanju čak možda i trećeg mesta. Despot je bio konkurentan do polovine treće četvrtine kada je Nais predvođen reprezentativcima Stankovićem i Jovanovićem otklonio svaku sumnju oko pobednika.

Nišlije je očekivao i drugi susret protiv Singidunuma, ekipe koja je već obezbedila titulu prvaka države u ovoj sezoni. Umorni od iscrpljujuće utakmice protiv Despota, nisu mogli više protiv ekipe za koji nastupa Željko Ćirković, sigurno najbolji igrač PLS. Njegovih 29 poena, 8 skokova i 12 asistencija su bili dovoljni za pobedu rezultatom 65:28.

„Drago mi je da smo Aranđelovčanima pokazali od čega smo sazdani i verujem da su uživali u utakmicama koje su imali prilike da vide. Mislim da smo mogli više od prikazanog ali s obzirom da smo tek prošle nedelje počeli s treninzima, razumljivo je da nismo pogađali iz nekih otvorenih pozicija. Čestitke kolegama iz Naisa uz poruku da jedva čekamo novi susret,“ rekao je trener Despota Nikola Đurđević.

Strateg Naisa Miljan Hadžović je naglasio da je fokus njegovog tima bio na prvoj utakmici.

„Želeli smo da se revanširamo Despotu i time pojačamo naš sportski rivalitet. Ne mogu da kažem da smo očekivali ovakvu pobedu ali kad u ekipi imate takva dva igrača, tada i drugi bolje igraju. Radujem se pobedi ali znam da već sledeći put neće biti lako.“

Kuriozitet turnira u Aranđelovcu je činjenica da je za Nais nastupio najmlađi igrač PLS Uroš Peralović, dečak od svega 13 godina. Naravno bio je posebno nagrađen aplauzom prisutnih.

Sudijsku trojku je predvodio internacionalni sudija Darko Šovran dok su mu pomoćnici bili dvojac iz Niša Miloš Avramović i Darko Stanković

Nais – Despot 53:28

Nais: Peralović, Jovanović 21 (8sk), Stanković 19 (3as), Hadžović 3 (3sk), Šimandli, Krstić, Kostić, Marić, Kato, Milinković 3 (2sk), Nonković, Dinić 7 (5sk).

Despot: Jovanović 8, Makulović 9 (3as), Živanović, Vukašinović 7 (2sk), Pavlović (6sk), Kostić 2, Bicok 2, Fucić (2sk).

Singidunum – Nais 65:28

Gojković 8, Rabrenović 2, Ćirković 29 (8sk, 12as), Mitrović 10, Plazačić 16.

Nais: Peralović, Likić 2, Stanković 18, Hadžović 6, Šimandli, Krstić, Kostić, Milinković 2, Nonković, Dinić.