U Knjaževcu brojali do 134

Košarka ostalo 22. jun 202012:22 > 12:25
Podeli:
Maddie Meyer, Getty Images Sport

Samo jedan poen je nedostajao za novi rekord po broju postignutih koševa u okviru Prve lige Srbije! U fantastičnoj utakmici, gosti iz Bijeljine nisu dozvolili iznenađenje i zasluženo su slavili protiv borbenih Nišlija, rezultatom 73:61.

Bijeljinci, predvođeni veteranom Acom Jovanovićem, 33 poena, 13 skokova i 4 asistencije, rešili su prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom 28:16 i delovalo je da će ovo biti još jedna lagana utakmica za njih. Ipak Nišlije, za koje nastupaju Bobi Stanković, 18 poena, 5 skokova, 11 asistencija i Filip Jovanović, 29 poena, 7 skokova i 2 asistencije, nisu želeli takav rasplet pa su već do poluvremena sveli razliku na pristojnih 45:40.

Drugo poluvreme donelo je rezultatsku klackalicu u kojoj je Nais stizao do zaostatka od 4 poena dok su Bijeljinci vraćali do maksimalnih 11, pre svega zahvaljujući, do skora najmlađem članu PLS, Strahinji Rosuljašu (2006 godište), koji je postigao 16 poena uz 6 skokova, od čega čak 3 ofanzivna posle kojih je lako poentirao. Na kraju je presudilo veće iskustvo gostiju koji su u poslednjim minutima došli do konačnih 73:61.

Ova utakmica će ipak ući u istoriju PLS jer je viđena i prva tehnička greška koju je zaradio plejmejker Bijeljine Boris Cvjetković.

Izuzetno dobra utakmica do samog kraja. Želeli smo pobedu i želeli smo da ranije završimo posao. Ipak reprezentativci Srbije u redovima Naisa, su pokazali zašto su osvajači srebrne medalje na EP u Sofiji prošle godine, i nijednog trenutka nisu odustajali. Drago mi je što sam bio na visini zadatka tokom cele utakmice i što se kući vračamo sa pobedom„, istakao je mladi Rosuljaš.

Pred sobom smo imali kvalitetnog protivnika na svim pozicijama. Mi smo jedan od najmlađih timova u ligi i vidi se napredak kod svih momaka otkako treniramo zajedno. Drago mi je da smo ih namučili i raduje me da postajemo sve bolji i konkurentniji. Verujem da ćemo sledeće sezone biti još bolji“ istakao je Boban Stanković, glavni motor ekipe Naisa.

Ovom utakmicom, koju je organizovao predsednik Naisa, Marko Aleksandrović u saradnji sa opoštinom Knjaževac, završeno je i šesto kolo PLS. Ukoliko mogućnosti budu dozvolile u naredna dva vikenda odigraće se i preostale utakmice kada će biti poznat konačan plasman PLS za sezonu 2019/20

Treba dodati da je sudijska trojka u sastavu Milan Krečković, Stefan Zdravković i Žarko Stanković, sva trojica iz Niša, odlično odradila svoj posao.

KKK Nais: Peralović, Jovanović F. 29 (7sk,2as), Stanković 18 (5sk,11as), Hadžović 4 (2sk), Krstić 2 (5sk), Kostić, Kato 2 (2sk), Milinković 4, Nonković, Dinić 2 (3sk)

KKK Bijeljina: Savić, Cvjetković 8 (2sk), Rosuljaš 16 (6sk), Joksimović, Sikima 14 (4sk,7as), Šarenac 2 (10sk,2as), Jovanović 33 (13sk,4as), Vasić