Košarkašice CG u kućnoj izolaciji

Podeli:
fiba.basketball

Tačno 13. dan od početka priprema košarkašice Crne Gore umesto da uđu u glavnu fazu priprema, stigle su kući!

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore zbog opasnosti od širenja koronavirusa, koja je posebno na severu Crne Gore sve više izražena, prekinula je pripreme, pa su košarkašice u subotu iz Bijelog Polja doputovale u Podgoricu.

“Sve devojke osećaju se dobro. Niko tokom priprema nije imao nikakve simptome, svi smo zdravi stigli kući. Košarkaški savez Crne Gore sproveo je sve što je bilo u njegovoj moći, zatim u dogovoru sa Institutom za javno zdravlje doneo odluku da se obustavi rad. Definitivno je to prava odluka, jer vidimo da je situacija iz dana u dan sve složenija, da je sve više pozitivnih slučajeva, a jasno je da je zdravlje, ipak, na prvom mjestu”, rekla je Jelena Škerović, selektor Crne Gore i nastavila:

Sledili smo sva uputstva Nacionalnog koordinacionog tela, trenirali pod posebnim merama. Sada ćemo takođe poštovati sve što nam bude preporučeno, mada još uvek niesmo sigurni da li nas čeka definitivno 14 dana samoizolacije, ali ostaje da se vidi ovih dana. Sigurno da ćemo do tada biti kući i čekati dalja uputstva”, dodala je Škerović.