CBA: Guangdong opet ubedljiv, Ajkule bolje od Kitova

Košarka ostalo 14. jul. 202016:42 > 16:49
Podeli:
Rob Carr/Getty Images

U tri meča kineske CBA lige pobede su ostarili Guangdong, Džeđijang i Šangaj.

Guangdong je i dalje prvi na tabeli CBA i došao je do nove pobede i to trijumfom nad Guangdžouom. Najefikasniji u toj pobedi aktuelnog lidera i aktuelnog šampiona je bio Ji Đianlian sa 21 poenom, a ekipa je imala još petoricu dvocifrenih. U ekipi Guangdžou najefikasniji je bio Tian Juheng sa 22 poena. Guangdong je ceo meč dominirao i mogao je da dođe i do ubedljivije pobede jer je popustio u četvrtoj četvrtini. Na kraju je bilo 121:99.

Džeđijang je bio bolji od Baji Roketsa 113:105. Fu HAo je bio najefikasniji kod poražene ekipe, a on je imao i 13 skokova, dok je kod Džeđijanga dominirao dvojac Sun Minghui i Hu Đinćiu. Oni su imali 28 odnosno 26 poena. Džeđijang je dvocifrenu razliku napravio tek tokom drugog poluvremena, a u poslednjoj četvrtini je držao Baji Roketse na oko osam ili devet poena razlike.

Šangaj Šarksi su savladali Sičuan Blu Vejlse 88:78 uz preokret u poslednjoj četvrtini. Ajkule su imale minus devet pred sobom, ali su serijom 19:2 napravili preokret. Rej Mekalum je bio najefikasniji kod Šangaja sa 29 poena i 11 skokova, dok je Zuo Dženian imao 21 kod Plavih kitova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore