Obradović među predavačima na trenerskoj Klinici

Podeli:
KK Crvena zvezda

Pandemija virusa korona nije jača od renomiranog seminara za košarkaške trenere pod nazivom Beogradska košarkaška Klinika.

Devetnaesto izdanje jednog od najprestižnijih i najkvalitetnijih trenereskih seminara u svetu, koje od 2001. godine sa velikim uspehom organizuje Udruženje košarkaških trenera Srbije, ove godine imaće samo izmenjenu formu, ali podjednako velik značaj kada je edukacija struke u pitanju.

„Nismo smeli i hteli da dozvolimo da izgubimo kontinuitet u radu i prekinemo tradiciju Klinike koja ima veliki ugled u svetu. Pronašli smo rešenje, obezbedili smo najbolje moguće domaće predavače i odlučili da snimimo predavanja koja ćemo tokom licenciranja za narednu sezonu, koja po regionima kreću od sledećeg vikenda, podeliti svim našim članovima„, objašnjava generalni sekretar UKTS Strahinja Vasiljević i dodaje:

„Obezbedili smo pet vrhunskih predavača: Sašu Obradovića, Dejana Milojevića, Vladimira Jovanovića, Aleksandra Glišića i Marka Ćosića, kojima dugujemo veliku zahvalnost, i na ovaj način sa Klinikom spojili i seminar za trenere mlađih kategorija Trenerski dani „Borivoje Cenić„.

Trener Crvene zvezde Saša Obradović pripremio je predavanje na temu „Trening KK Crvena zvezda u pripremnom periodu“, dok je nekadašnji strateg Mege Dejan Milojević obradio temu „Obuka visokih igrača za igru pik-en-rol. Novi šef struke Mega Sokerbeta Vladimir Jovanović govorio je o „Tehničko-taktičkom razvoju igrača“, dok je sručnjak u radu sa mlađim kategorijama Aleksandar Glišić imao predavanje na temu „Usavršavanje osnova grupne taktike napadau radu sa mlađim kategorijama“. Nekadašnji kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije i profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Marko Ćosić objasnio je „Metodiku kompleksnog zagrevanja u treningu košarkaša“.

Udruženje košarkaških trenera Srbije nije zapostavilo ni izdavaštvo i za sve članove je spremilo veliki poklon. Reč je o knjizi pod nazivom „Vežbe elemenata tehnike u košarci“ koja je prevashodno namenjena trenerima mlađih kategorija.