Kreće WABA liga: Podmlađena Budućnost brani tron

Košarka ostalo 12. okt 202016:02 > 16:04
Foto: ŽKK Budućnost Bemax

Kreće i regionalna WABA liga. Košarkašice Budućnosti koje brane titulu, gostovaće u prvom kolu ekipi Orlova u Banjaluci, a utakmica se igra 14. oktobra sa početkom u 17 časova.

Ove sezone za titulu će se boriti osam ekipa. Pored Orlova i Budućnosti, učešće su potvrdili bugarske ekipe Montana i Beroe, Celje, Vojvodina, Partizan i Banovići.

Raspored je prilagođen trenutnim uslovima, pa će u prvom kolu pored meča Orlovi – Budućnost, snage odmeriti Banovići i Beroe, Vojvodina i Partizan, dok je utakmica između Celja i Montane odložena.

Košarkašice Budućnosti u novu sezonu ulaze bez nekoliko jako bitnih košarkašice iz prethodne. Pre svega, u sastavu nema Nikoline Džebo i Aleksandre Katanić.

Nadamo se da će sezona početi kako treba, da ćemo imati kontinuitet igranja i treniranja, te da neće biti prekidanja takmičenja bez obzira na koronavirus koji je pogodio sve sfere života. Nikolina Džebo je bila jedna od najboljih u prošloj sezoni, a Aleksandra Katanić je imala veliku ulogu na putu ka osvajanju titule. Oslonili smo se na mlade devojke od kojih očekujemo da naprave iskorak, da potencijal pretoče u kvalitet. Ambicije su vrhunske, kao i svake sezone. Za početak želimo da obezbedimo mesto na finalnom turniru regionalnog takmičenja”, naglasio je trener košarkašica Budućnosti, Vladan Radović.

Podsećanja radi, prethodna sezona je zbog koronavirusa prekinuta pred finalni turnir, a Budućnost je na osnovu plasmana u ligaškom delu takmičenja osvojila titulu.

U sezoni koja sledi, glavni konkurenti ekipi iz Podgorice, biće bugarske ekipe Beroe i Montana, odnosno Celje iz Slovenije. Račune favoritima pokušaće da pomrse Vojvodina i Partizan.