FIBA Evropa pohvalila KSS, tri dame u važnom projektu

Podeli:
You Tube, Yout tube

Održana je Generalna Skupština FIBA Evropa, na kojoj su učestvovali predsednik FIBA Evropa Turgaj Demirel, izvršni direktor FIBA Evropa Kamil Novak, predsednik FIBA Hamane Niang, generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis, kao i 108 predstavnika svih federacija i svih sektora FIBA.

KSS

Diskusija vođena putem video poziva, a uvodnu reč dao je Turgaj Demirel, koji se osvrnuo na sve šta je urađeno u poslednjih godinu dana. Prvi čovek FIBA Evropa istakao je da je svet ostao bez dva velikana, Borislava Stankovića i Kobija Brajanta, pa je u njihovu čast održan minut ćutanja.

Povezano

Demirel je izrazio neizmernu zahvalnost za sve što je počasni predsednik KSS Borislav Stanković uradio za evropsku i svetsku košarku.

Izvršni direktor FIBA Evropa Kamil Novak pohvalio je sjajnu organizaciju Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. u Srbiji. Pored toga, naglasio je i visoku profesionalnost KSS, koji zbog sprečenosti Kine usled pandemije korona virusa, preuzeo organizaciju takmičenja u još jednoj grupi i tako za sedam dana organizovao dva Olimpijska kvalifikaciona turnira na vrhunskom nivou.

Posle ove Generalne Skupštine FIBA Evropa svi mi u Košarkaškom savezu Srbije, a i u našoj državi, trebalo bi da budemo ponosni na pohvale izrečene od čelnika FIBA Evropa. To je samo još jedna potvrda kvalitetnog rada našeg Saveza, na čelu sa predsednikom Predragom Danilovićem„, rekao je Zlatko Bolić, generalni sekretar KSS.

Novak je takođe zahvalio KSS što je uzeo učešće u programu, zasnovanom na saradnji FIBA i Evropske unije, “Exchange & Mobility Funding sports program” u kome još učestvuju Finska, Francuska, Španija, Slovenija i dodao da je za FIBA Evropa važno da Zapadni Balkan bude deo ovako važnog projekta.

Reč je o usavršavanjem trenera i sudija na globalnom nivou, a u ovoj akciji našu zemlju predstavljaju Marina Maljković, trofejna selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije i Jasmina Juras, FIBA sudija, dok je Nataša Kovačević projekt menadžer .