CBA: Raduljica 28+13, uz ključne poene sa penala

Podeli:
Lintao Zhang/Getty Images

U devetom kolu kineske CBA lige Džeđijang Lajonsi su savladali Šangaj Šarkse 102:98. Pobede su ostvarili i Šandong, Ćingdao, Tjanđin, Peking Rojal Fajtersi i Điangsu.

Utakmica između Šangaja i Džeđijang Lajonsa je bila neizvesna do samog kraja. Vodio je Šangaj polovinom poslednjeg perioda sedam razlike, da bi potom Lavovi napravili seriju 9:2, a važne koševe je Miroslav Raduljica ubacio sa linije za slobodna bacanja u poslednjem minutu za 98:96.

Raduljica je utakmicu završio sa 28 poena i 13 skokova, dok je Hu Đinćiju imao 30 poena. Kod Šangaja je Džamir Fredet ubacio 37 poena.

Peking Rojal Fajtersi su dobili Šinđijang 109:78 i tako napravili iznenađenje protiv jedne od najboljih ekipa u CBA. Tim Stefona Marberija je bio posebno ubedljiv u drugoj i četvrtoj četvrtini. Džang Fan je kod pobednika ubacio 29 poena, a Tang Caiju kod Šinđijanga 28.

Liaoning je doživeo prvi poraz u sezoni i to od Šandonga 128:127. Igrao se produžetak u ovoj utakmici u kojoj je vicešampion imao prednost od četiri poena u dodatnih pet minuta. I u poslednjim sekundama je Liaoning imao dobru šansu da dobije meč i vodio je 127:125 posle polaganja Guo Ailuna, da bi potom Guo Šijan ubacio trojku za dve sekunde koliko je bilo ostalo do kraja meča. Ovo je prvi poraz Liaoninga posle starta 8-0.

Điangsu Dregonsi su savladali Nanđing 108:93, dok je Tjanđin ostvario prvi trijumf u sezoni i to protiv Đilina. Bilo je 99:91 uz 28 poena Marka Todorovića.

Ćingdao Iglsi, u kojima igra i Vladimir Štimac su pobedili tim Guangdžoua 97:94. Meč je za Ćingdao prelomio Darijus Adams, dok u poslednjoj četvrtini, kada se meč lomio nije bilo Vladimira Štimca u igri zobg pravila o broju stranaca na parketu. U završnici je bio odličan i Vang Ćingming, koji je ubacio jednu važnu trojku na asistenciju Darijusa Adamsa. Adams je meč završio sa 31 poenom i devet asistencija, dok je Štimac za 12 minuta na parketu ubacio pet poena.