Raduljica i Lavovi u produžetku do pobede protiv Pataka

Košarka ostalo 12. nov. 202014:59 > 15:02
Podeli:
SK

Džeđijang Lajonsi su savladali Peking Dakse u utakmici kineske CBA lige posle produžetka 109:104.

Peking je uglavnom vodio u prvom poluvremenu kada je imao čak i 12 poena viška, da bi Džeđijang preuzeo vođstvo početkom drugog poluvremena. Lajonsi su imali i sedam poena prednosti u četvrtoj četvrtini da bi se ekipa za koju igraju Džastin Hemilton i Džonatan Gibson uspela da se vrati.

Daksi su se tada vratili trojkama i u samoj završnici imali čak i šut za pobedu, ali je Fang Šuo promašio pa je bilo 97:97. Džeđijang se više oslanjao na svoje spoljne igrače koji su i dominirali dok su centri bili u drugom planu. Tako je bilo do produžetka kada je Miroslav Raduljica imao važnu ulogu u seriji svoje ekipe 7:0 na startu dodatnih pet minuta. Daksi su još jednom uzvratili, ali je pred sam kraj meča Sun Minghui imao tri penala kada je fauliran pri šutu sa perimetra i kako je iskoristio sva tri pitanje pobednika se nije postavljalo.

Minghui je imao 33 poena, dok je Miroslav Raduljica ubacio 10 a imao je i 11 skokova. Fang Šuo je ubacio 24 poena za Peking Dakse koje inače sa klupe predvodi Italijan Simone Pjaniđani.

Šanši je u drugom meču dana dobio ekipu Šangaja 121:118. Šanši je odlično odigrao poslednju četvrtinu zahvaljujući kojoj je overio pobedu, a najefikasniji u pobedi je bio Džamal Frenklin sa 44 poena. Markus Denmon je u Šangaju ubacio 36.