Bogdanović ide u NBA

Podeli:
Hrvatski internacionalac Bojan Bogdanović (23) od naredne sezone igraće za Bruklin Netse, prenosestrani mediji.
Posle individualno, ne i timski, fantastične sezone u Fenerbahčeu, najboljoj u karijeri, Bogdanović je privukao pažnju mnogih skauta. Najkonkretniji su bili Netsi koji će turskom klubu uplatiti 570.000 dolara na ime obeštećenja. Sjajni šuter će od 1. jula zvanično postati član Bruklina i pridružiti se još jednom igraču sa prostora bivše zajedničke države, Mirzi Teletoviću. Zanimljivo je da su obojica rođena u Mostaru.

Bogdanović je u minuloj sezoni u Evroligi u proseku po utakmici beležio 20,5 poena u Top 16 fazi, a u turskom prvenstvu prosek poena po meču mu je bio 15,5. Ipak, sve to nije bilo dovoljno Feneru koji je sezonu velikih ambicija završio kao jedan od najlošijih timova u Top 16 fazi Evrolige i bez trofeja u domaćim okvirima.

Hrvatski košarkaš je karijeru počeo u Zrinjskom. Kao 17-godišnjak se preselio u Real Madrid gde je bio tri godine. Dve sezone je bio u sastavu prvog tima, ali bez značajnijeg doprinosa, pa se preselio u Mursiju. Tamo se zadržao samo sezonu, odakle se preselio u Cibonu i dve godine bio perjanica Zagrepčana pre nego što je pojačao Fener.

(Foto:MN Press)

Author: Sportal.rs