Todorić: Iz Zvezde vrše pritisak na sudije, neki arbitri su odlučili da u finalu sude u njihovu korist!

Košarka ostalo 3. jun 201316:50 > 16:51
Podeli:

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić je u predvečerje starta finalne serije košarkaškog plej-ofa između kluba iz Humske i Crvene zvezde izrazio sumnju u poštenje pojedinih arbitara.

Funkcioner crno-belih je u pismu vršiocu dužnosti komesara lige i predsedniku sudijeke komisije poručio da čelnici crveno-belih vrše pritisak na arbitre i da su pojedine sudije prelomile da u duelima za titulu budu na Zvezdinoj strani zarad svoje budućnosti.

Todorićevo pismo prenosimo u celosti:

Postovani,

– Primili smo Vaše obaveštenje o grupama sudija određenih za deljenje pravde u finalnoj seriji. Grupe su bile očekivane s obzirom na utvrđenu listu sudija, koja je važila za plej-of. Znamo da u našoj ligi ne postoji mehanizam izuzeća sudija, što naš klub nije nikad ni tražio, pa tu nameru nemamo ni sada.  S obzirom na novonastale okolnosti prouzrokovane načinom i momentom smene direktora lige,  gde se većina predsedništva lige i v.d. komesara lige tim gestom otvoreno stavljaju u službu jednog kluba, primorani smo da Vam ukažemo na sledeće:

– Vrlo dobro smo upoznati na koji način su formirane grupe i koji kontrolori su pratili pojedine sudije i tako neke sudije eliminisali, a određene unapredili da sude plej-of.

– Na iskusnije i već dokazane sudije se konstantno vrši pritisak da su u kumovskim  i drugim rođačkim vezama sa ljudima iz našeg kluba, što aspolutno nema veze sa istinom. Na taj način pokušavaju da pomenute sudije dovedu u poziciju da svoju ispravnost dokazuju sudeći protiv našeg kluba.

– Na većinu sudija se vrši konstantan pritisak uz pretnje, pa se čak čelnici kluba iz Crvene zvezde Telekom ne libe da u poluvremenu i posle završetka utakmice ulaze u hodnik u zabranjenoj zoni.

– Od strane rukovodećih ljudi Crvene zvezde Telekom zahteva se da se pojedinim sudijama kontrolišu bankovni računi.

– Sve to kumulativno je proizvelo efekat da su se pojedine sudije već deklarisale da apsolutno stanu na stranu Crvene zvezde Telekom, misleći da će na taj način obezbediti sebi potpunu sigurnost i uspešnu sudijsku karijeru. Tu pre svega mislimo na Uroša Oberkneževića, koji javno  u košarkaškim krugovima priča da se opredelio za stranu za koju će da sudi na utakmicama plej-ofa.

– Takođe, želimo da znamo ko je doneo odluku da se treća utakmica polufinalne serije između KK Crvena zvezda Telekom i  KK Mega Vizura igra u nedelju 2. juna, umesto u ponedeljak 3. juna 2013. godine, što nije u saglasnosti sa unapred utvrđenim kalendarom plej-ofa?

Zbog svega iznetog molimo Vas da pre početka finalne serije obezbedite uslove da se ista organizuje na najvišem mogućem nivou uz kvalitetan i pošten angažman svih učesnik – naglasio je sportski direktor Partizana Dragan Todorić.

Author: M. M.