Žalgiris-Galatasaraj 18:45 SK2

Šampion Litvanije Žalgiris dočekuje ekipu Galatasaraja koja očajnički traži pobedu. Iako su Zeleno-beli izgubili i matematičke šanse za dalji plasman sigurno je da će pred svojom publikom imati želju za pobedom.

Ekipa Galatasaraja ima skor od 5-6 i trenutno su na poziciji pet. Oni su u poslednjih pet utakmica upisali tri pobede, a u poslednje dve su pobedili direktne konkurente za to četvrto mesto Bajern i Lokomotivu.

U poslednjem meču ovih timova Galatasaraj je pobedio sa 90-83, a junak tog meča bio je Karlos Arojo, ipak Žalgiris je jak domaćin i tvrd orah na svom parketu. Predvođeni sve boljim Javtokasom, Dentmonom i Pocijusom oni predstavljaju glavnu osovinu tima. A novajlija Arturas Gudaitis blistao je u prošlom meču pa bi I ovom mogao da ima značajnu ulogu za tim Žalgirisa. Verovatno i najzanimljiviji duel biće upravo na plejmejkerskim pozicijama između Aroja i Dentmona.

“Očigledno je da moramo da pobedimo ako želimo da igramo top8. Ako budemo igrali kao u prethodna dva meča imaćemo čemu da se nadamo. Kolektivno moramo da uradimo najveći posao jer samo timskim radom možemo do pobede” izjavio je Karlos Arojo, plejmejker Galatasaraja.

Author: F. M.