Košarkaš Minesote uhapšen zbog nasilja

Dante Kaningem je prethodnih dana više vremena provodio u pritvoru nego na treningu. Košarkaš Minesote uhapšen je drugi put za nedelju dana zbog nasilničkog ponašanja i pretnji devojci koju je pretukao, zbog čega je prvi put lišen slobode, prenoseamerički mediji. 

Policija je po prijavi došla u kuću košarkaša i tamo zatekla nesrećnu devojku sa vidljivim tragovima fizičkog nasilja na telu. Ona je policiji rekla da je Kaningem razvalio vrata od dnevne sobe, pribio je uz zid, uhvatio je za vrat i davio je desetak sekundi tako da ona nije mogla da dođe do daha.

Košarkaš Minesote je uhapšen, a potom pušten pošto je platio kauciju od 40.000 evra i vratio se trtenizima iutakmicama. U meču sa Orlandom igrao je 33 minuta i postigao 12 poena. Usledio je novi incident, jer je pretio devojci verovatno zato što ga je prijavila, pa je policija ponovo reagovala i uhapsila ga drugi put.

Kaningem je ovoga puta optužen za „terorističku pretnju“. U zakonima Minesote to je situacija u kojoj lice na direktan ili indirektan način preti nasiljem sa ciljem da teroriše drugu osobu.

Pre tri godine Kaningem je uhapšen u Pensilvaniji pošto mu je policija prilikom rutinskog pregleda pronašla napunjen pištolj i marihuanu u kolima.

(Foto:Beta/AP/Laurence Kesterson)

Author: sportal.rs