NELSON: Hvala Panatinaikosu što je u meni prepoznao kvalitet

Podeli:

Amerikanac Demarkus Nelson (29) rekao je da je vrlo zadovoljan što će u narednoj sezoni igrati za veliki klub kakav je Panatinaikos. Sada već bivši plejmejker Crvene zvezde Telekom, u kojoj je proveo dve uspešne godine, pogotovo na individualnom planu, sa grčkim prvakom je potpisao dvogodišnji ugovor (1+1).

– Zaista sam srećan jer sam dobio priliku da zaigram u jednom velikom timu – prve utiske je preneo Nelson za zvanični sajt Panatinaikosa.

– Zahvalan sam ljudima iz Panatinaikosa koju su u meni videli igrača koji je njima potreban. Jasno je da sam izuzetno zadovoljan i pružiću sve što mogu da doprinesem ispunjavanju ciljeva mog novog kluba.

Nelson je minule sezone u duelima Zvezde i Panatinaikosa imao priliku da se uveri u snagu svoje buduće ekipe.

– Panatinaikos zaslužuje svako poštovanje zbog „tvrde“ igre, taktički savršene. To su pokazali u dva meča protiv Zvezde, pogotvo u Beogradu kada su nadoknadili desetak poena razlike i pobedili. Kasnije su nas dobili i u Atini i prošli u narednu fazu takmičenja  

Nelsona raduje i činjenica što će posle Delija igrati i pred takođe vrlo fanatičnim fanovima „zelenih“.

– Navijači Panatinaikosa stvaraju fenomenalnu atmosferu i doprinose da njihov tim bude još jači. Očekujem takav ambijent i u narednoj sezoni.

Amerikanac će sa legendarnim Dimitrisom Dijamantidisom činiti „strašan“ tandem na poziciji plejmejkera.

– Sjajan je osećaj igrati pored takvog igrača kakav je Dijamantidis. Njegova karijera dovoljno govori o tome koliko vredi. Ja u ekipu donosim inteligenciju, atletske veštine, energiju i svežinu. Očekujem odličnu saradnju sa Dimitrisom, jer sam siguran da možemo mnogo toga da naučimo jedan od drugog.

Author: Sportal.rs