Vujošević pohvalio Mega Leks: Treća snaga u srpskoj košarci

Podeli:
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da će protiv Mege biti velika borba jer naredni protivnik ima ambiciju da kroz srpsko prvenstvo izbori plasman u Jadransku ligu.

„Mega je postala, bez dileme, treća snaga u srpskoj košarci. Da li je to dobro ili ne, to je činjenica. Njihove ambicije nisu male i opravdane su, počivaju na uređenosti sistema“, rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Vujošević je ocenio da će borba za treće mesto u domaćem prvenstvu biti velika, pogotovo za treće mesto, jer četvrtoplasirani klub će morati da plati 150 hiljada evra za učešće u Jadranskoj ligi.

„Borba za treću poziciju u domaćem takmičenju je jako značajna jer oslobađa tih 150 hiljada evra kotizacije koju daje četvrta ekipa. To su zaista vrlo velike pare“, kazao je Vujošević.

On je istakao da o kvalitetu Mege govori i to što su dva najkorisnija igrača regionalnog takmičenja iz te ekipe, Nikola Jokić i Nenad Miljenović.

Vujošević je kazao da Mega ima pravo da se nada plasmanu u finale domaćeg takmičenja.

„Svako ima pravo na svoje snove, nadanja. Poštujem tuđu ambiciju, ako nije materijalistički način realizovanja te ambicije“, kazao je Vujošević.

Utakmica će se igrati pred praznim tribinama, a Vujošević je ocenio da je to „otežavajući faktor“ za njegovu ekipu.

Vujošević je rekao da je zdravstveno stanje igrača „dosta dobro“, ali da do meča neće znati da li će igrati Džoš Akojon zbog povrede ramena.

„Otvoreno je pitanje da li će nastupiti protiv Mege“, dodao je on.

Košarkaš crno-belih Nikola Milutinov rekao je da njegovu ekipu čeka teška utakmica sa Megom.

„Mega će biti veoma motivisana i borbena, neće biti lako. Mi ćemo morati da budemo još borbeniji, posebno u odbrani, ako želimo da dođemo do pobede“, rekao je Milutinov.

Utakmica između Paritzana i Mege igraće se sutra u 18.00 u hali Pionir. 

Author: Beta