KK Partizan na prekretnici: Novi trener ili promena odnosa snaga?

Podeli:
Da li Dule Vujošević odlazi sa klupe KK Partizan i ko će na njegovo mesto, ali i da li će se nešto promeniti u „odnosu snaga“ u upravi, često su postavljana pitanja u srpskoj sportskoj javnosti prethodnih dana.

Skupština našeg najtrofejnijeg košarkaškog kluba zakazana je za naredni ponedeljak, ali niko, za sada, nije izneo plan izlaska iz krize, niti nagovestio ko bi mogao da dođe na mesto Vujoševića ili Danilovića. Predmet interesovanja i dalje je izjava najtrofejnijeg trenera kluba da će otići ukoliko je on „smetnja za dolazak sponzora ili ulazak SNS u klub“.

U medijima se već špekuliše sa nekoliko imena za Duletovog naslednika. Prvi je Dejan Milojević, koji je u Mega Leksu, odnosno Mega Vizuri, pokazao da je talentovan trener.

Miroslav Muta Nikolić drugi je kandidat, bar sudeći po pisanjima štampe, za trenutno vruću trenersku klupu u Partizanu. Njegova prednost je veliko iskustvo u „stvaranju“ igrača, a to je ovom mladom timu, koji neće imati novca za zvučnije košarkaše, itekako potrebno.

Aleksandar Džikić, koji je donedavno radio u Makedoniji, takođe ima iskustvo, ali i znanje o funkcionisanju kluba. Naime, bio je pomoćni trener u Partizanu punih šest sezona, kada su osvojene četiri titule državnog šampiona i dva nacionalna kupa. Njegov rad zapazili su i stručnjaci iz NBA, pa je na poziv Minesota Timbervulvsa postao asistent i prvi neamerički trener bez prethodnog iskustva u SAD.

Author: SK