MICIĆ O SPORNOJ IZJAVI: Razumem nezadovoljstvo navijača, Zvezda je bila moj san

Košarka ostalo 28. dec 201511:41 > 11:48

Vasilije Micić zvanično je postao član Crvene zvezde.

Reprezentativac Srbije zvanično je danas potpisao ugovor sa crveno-belima. Tako se posle devet godina vratio u klub, za koji je igrao u mlađim selekcijama, pre nego što je prešao u FMP, za koji je nastupao tri sezone, nakon čega je usledio prelazak u ekipu Mega Vizure.

Posle četiri vrlo uspešne sezone u dresu Mege, Vasilije je postao član minhenskog Bajerna, za koji je nastupao sezonu i po, pre povratka u Beograd i potpisivanja ugovora sa Crvenom zvezdom.

Micić je sa mladim selekcijama reprezentacije Srbije osvojio dve srebrne medalje na SP i EP 2011 i 2013.godine. Za seniorsku reprezentaciju Srbije, nastupao je 2013. godine kada je reprezentacija izborila plasman na SP. Sa mlađim selekcijama FMP u dva navrata je bio kadetski prvak Srbije i pobednik juniorskog Evroliginog turnira u Beogradu, a i tada je bio najbolji strelac turnira. 
„Doživeo sam veliku čast i zadovoljstvo da ću konačno igrati za klub za koji navijam odmalena. Malo mi je žao što je ovaj trenutak, koji je za mene važan, kada sam konačno stigao u Crvenu zvezdu, pokvaren dezinformacijom koja se pojavila na pojedinim inostranim sajtovima“, rekao je Micić.Podsetimo, sporna izjava glasila je: “Pokušaću da zaradim minute u Beogradu, ali moj cilj je da se na leto vratim u Minhen”.„I pored toga što to nikada nisam rekao, izvinjavam se navijačima i razumem njihove reakcije i nezadovoljstvo, koje su izazvane nečim što je neistina. Samo želim, da se što pre uklopim, da zaigram na svom nivou, i da svi zajedno napravimo što bolji rezultat u svim takmičenjima, i da doživim još nešto, o čemu maštam još kao dečak, da podižem pehare kao igrač Crvene zvezde“, izjavio je Micić prilikom potpisivanja ugovora.

Crvena zvezda je objavila i da je sporazumno raskinut ugovor sa Markusom Vilijamsom, a da klub nema nikakvih finansijskih obaveza prema ovom igraču. Zvezda se zahvalila Vilijamsu na svemu što je učinio igrajući u crveno-belom dresu i poželela mu puno uspeha u nastavku karijere.

Author: SK