Akcija za pomoć malom Manojlu: Mirotićev dres, Pauove patike

Košarka ostalo 23. dec. 202117:43 > 18:11
Podeli:
dres, patike, Manojlo Kujović
foto: KK Pirot

Košarkaški klub Pirot i humanitarno udruženje „Biserno Srce“ uz pomoć prijatelja organizuju humanitarnu aukciju za pomoć osmogodišnjem dečaku Manojlu Kujoviću, koji se bori protiv retke genetske bolesti. On boluje od tuberozne skleroze, koja uzrokuje epilepsiju i benigne tumore i povećava rizik rezvoja zloćudnih tumora u različitim organiskim sistemima.

Ovom prilikom iz privatne kolekcije košarkaškom klubu Pirot je ustupljen potpisan prošlogodišnji dres Nikole Mitotića, člana košarkaškog kluba Braselona iz Španije, kao i potpisane patike čuvenog španskog reperzentativca i nekadašnje NBA zvezde – Paua Gasola.

Za dres i patike u sklopu akcije za pomoć malom Manojlu možete licitirati NA OVOM LINKU.

Nikola Mirotić već godinama je izuzetno aktivan na polju humanitarnog rada, a jedna od poslednjih akcija 30-godišnjeg Podgoričana je vezana i za KK Pirot. U intervjuu za Sport klub ispričao je:

U Pirotu se stvara jedna divna priča na Staroj Planini. Mene je život dovukao tamo. Uzeo sam tamo hotel u kojem je nekada trenirala stara Jugoslavija sa trenerom Pešićem, kada je osvojeno zlato. Nadam se da će tamo biti sportski kompleks, a KK Pirot pokušavamo da pomognemo koliko god možemo. Uz mog ličmog trenera Jadrana Vujačića i agenta Bojana Nikolića, pokušavamo da razvijamo mlade igrače kako bismo podigli srpsku košarku, kao i kroz agenciju Fortius Talent koju su oni stvorili. Mislim da je to lepa priča da pomognemo mladim igračima da napreduju u sportu, jer danas nije lako doći na najviši nivo, ali moguće je uz dobar rad i dobru ekipu, kakva se sada stvorila tamo.“

Komentari

Vaš komentar