Alimpijević stiže na Beogradsku košarkašku kliniku

Košarka ostalo 31. maj 20228:561 komentar
FOTO: Udruženje košarkaških trenera

Pripreme za jedan od najeminentnijih trenerskih seminara u svetu Beogradsku košarkašku kliniku – Dušan Ivković, uveliko su u toku. To će biti 21. izdanje ovog prestižnog seminara za košarkaške trenere, a predavanja će biti održana 1. i 2. jula u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

Lista predavača se polako kompletira“, kaže  generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević i itiče:

povezane vesti

Posle slavnog italijanskog stručnjaka Etorea Mesine, dolazak na Kliniku potvrdio je najbolji trener Evrokupa ove sezone, Dušan Alimpijević koji je sa Bursom napravio pravo čudo plasmanom u finale, kao i strateg berlinske Albe Izrael Gonzales“.

Prvi operativac UKTS je naglasio da će dodatni kvalitet seminara dati i veoma cenjeni treneri iz NBA i NCAA lige:

Od ove godine Klinika nosi ime Dušana Ivkovića čijim je napornim radom, velikim entuzijazmom, ali i autoritetom ovaj trenerski seminar stekao ogroman ugled u svetu. Zato smo imali obavezu, ali i veliku želju da Klinika nastavi da okuplja vrhunske predavače. Sa ponosom mogu da najavim da će među našim gostima biti vrhunski američki stručnjaci. Imena još ne bih otkrivao, ali je zaista reč o izvanrednim trenerima koji su ostavili dubok trag u NBA i NCAA ligi“, rekao je Vasiljević i potom dodao:

Klinika je dobila i novi logo sa likom Dušana Ivkovića, a posebnu simboliku predstavlja činjenica da je kreatorka idejnog rešenja bila Slobodanka Boba Ivković, ćerka Slobodan Pive Ivkovića, osnivača Udruženja košarkaških trenera i Dudinog rođenog brata“.

Prema rečima Vasiljevića svi treneri koji budu prisustvovali predavanjima na Klinici dobiće specijalni poklon. Reč je o monografiji „Košarkaška filozofija Dušana Ivkovića“ koja sadrži zabeleške iz plana i programa priprema reprezentacije Srbije sa svim taktički zamislima igre naše selekcije kao i napadačke i odbrambene varijante iz perioda kada je Dušan Ivković radio u Anadolu Efesu i Olimpijakosu. To je stručna literatura od neprocenjive vrednosti u kojoj je predstavljen i detaljan pregled Ivkovićevih košarkaških vežbi u svakodnevnom radu na usavršavanju igre tima i izgradnje igrača.  

Komentari

Vaš komentar