Beograd 3×3 liga: Bocka MVP prvog kola

Podeli:
Basket 3x3 liga

Još jedan novitet na srpskim košarkaškim terenima. U balonu Korn Produkt zvanično je počelo novo takmičenje basketaša - Beograd 3x3 liga.

Liga je započela nadmetanjem 10 učesnika iz Grupe A, a čast da otvore turnir pripala je timovima Palkis i SCG. Pobedu je odneo Palkis iz Smederevske Palanke, 3:0 u mečevima (17:10, 21:14, 21:15), a ekipu su, prvi put zvanično predvodili otac i sin, Dragan i Uroš Potić. Dragan, fenomenalnim šutem van linije 6,75 metara, a Uroš, odličnim olraund partijama. Iz SCG-a izdvojio se Petar Kuburović izvanrednom igrom, ali ipak, to nije bilo dovoljno protiv veoma dobrog Palkisa.

Drugi par su činili KGB Filigran i Marsovci, pri čemu su ovi prvi, momci iz Kragujevca, pokazali da su favoriti za osvajanje lige i pobedili 3:0 u mečevima (22:8, 19:7, 22:8). U KGB Filigranu svi pojedinci su imali podjendak doprinos, kvalitetnom, izbalansiranom igrom su timske duele rutinski privodili kraju. Fantastičnim šutem je Aleksa Ristić povukao ekipu do pobede i obezbedio mesto u najboljoj trojci prvog kola.

Prvi par drugog dana su činili Novkol i Fleš, pri čemu je u veoma neizvesnoj borbi pobeda pripala Novkolu – 2:1 u partijama (21:19, 21:12, 20:21). Sjajnim šutem van linije 6,75 Vladimir Daničić je pravio razliku, borbenošću, skokom i unutrašnjom igrom, Nikolas Ćirković i Luka Stankovski su donosili pregršt poena, a u uzbudljivim završnicama na scenu je stupao Nemanja Đorović, nekadašnji as Smedereva. U timu Flash neophodno je pomenuti učinak Mateja Prišinga, jednog od najboljih strelaca takmičenja, koji se potpuno zasluženo našao u prvoj trojci uvodnog kola.

Poslednji par prvog kola je bio derbi, sudar Armagedona i 2×3 Prašine, a pobedio je Armagedon, koji se ujedno i najbolje pokazao na turniru – 3:0 u partijama (21:17, 21:17, 21:16). Pobednički sastav je predvodio Milijan Bocka, MVP kola, koji je na fantastičan način demonstrirao igru plejmejkera i omogućio saigračima i sebi mnogo lakih i brzih poena. Kada je bilo najpotrebnije šut ga je sjajno slušao i sa ovakvim izdanjima nije davao nadu ekipi 2×3 Prašine. Poraženi su se sjajno pokazali, ali u završnicama nisu izdržali protiv boljeg rivala.

Basket 3×3 liga

Najbolja trojka prvog kola: Metej Prišing (Flash), Aleksa Ristić (KGB Filigran) i Milijan Bocka (Armagedon).

Sudijski trio u sastavu Petar Milanović, Stevan Rašinac i Saša Krsmanović, bio je na visini zadatka. Organizator ovog turnira je Petar Hranisavljević, momak koji je nedavno veoma uspešno organizovao 3×3 turnir i za košarkaše u kolicima.

Utakmice drugog kola na programu su ovog vikenda, takođe u balonu Korn Produkt.

Komentari

Vaš komentar