Blatova borba za život: Nije svako jutro dobro jutro…

Košarka ostalo 1. dec 202118:491 komentar
Jason Miller/Getty Images

Trofejni trener Dejvid Blat već dve godine bori se sa teškim oboljenjem miltipla sklerozom, a mnogo mu pomažu, priznaje, lekcije koje je naučio na terenu.

Probudiš se svaki dan, a, moram da priznam, ne može svako jutro da se nazove dobrim. Ali, to prihvatite i suočite se sa istinom. Glavna stvar je biti iskren prema sebi, znati svoje granice, a takođe pokušati pozitivno da se razmišlja,“ rekao je Blat za Basket News i nastavio:

Povezane vesti

Ne postoji lek za ove složene bolesti. Dobrim delom zaslužna je motivacija i želja da budem najbolja verzija sebe, a kao trener sam to uvek zahtevao od svojih igrača. Sada moram ja da se dokazujem.

Šezdesetdvogodišnji trener, koji je u bogatoj karijeri predvodio i Klivlend Kavalirse sa Lebronom Džejmsom u ekipi, dodaje da se život ne završava sa multiplom sklerozom.

„To je samo izazov sa kojim se morate suočiti. Sve te prepreke mogu vas učiniti jačim,“ kaže Blat, kome je u oktobru 2019. dijagnostikovana bolest, a dva meseca kasnije objavljeno je da je završio karijeru.

Amerikanac izraelskog porekla je 2014. bio šampion Evrope sa Makabijem, a radio je još u Hapoel Galil Elionu, Dinamu iz Sankt Peterburga, Benetonu, Anadolu Efesu, Dinamu iz Moskve, Arisu, Klivlendu, Darušafaki, sa kojom je 2018. osvojio Evrokup, i Olimpijakosu.

Sa selekcijom Rusije, koju je predvodio od 1006. do 2012. bio je šampion Evrope 2007. i bronzani na Olimpijskim igrama 2012. i kontinentalnom prvenstvu 2011.

 

Komentari

Vaš komentar