Boša Tanjević i Sport kakav pamtimo – SK1 23:25

Košarka ostalo 15. jan 202111:25 > 11:401 komentar
Podeli:
Bogdan Tanjević
SK

U trećoj epizodi emisije Sport kakav pamtimo razgovarali smo sa Bogdanom Tanjevićem.

U opuštenom razgovoru dotakli smo se njegovih igračkih dana, trenerskog početka, igrača koje je trenirao i uspeha koje je postigao.

Između ostalog pričao nam je Boša o tome kako je Dejan Bodiroga došao kod njega u Stefanel .

Na nagovor Krešimira Čosića , Bogdan Tanjević uzima u svoj Stefanel golobradog devetnaestogodišnjaka i to kao drugog, ujedno i poslednjeg stranca u ekipi. Naravno reč je o Dejanu Bodirogi.

Kako je i sam Bodiroga više puta istakao, morali su obojica da budu dovoljno ludi i hrabri, kako bi uspeli u svojim namerama. Pored vere u Ćosine reči, Boša Tanjević  ogroman talenat i kvalitet Dejana Bodiroge prepoznao je posle jednog treninga.

Što bi on sam rekao:  „Sa kilometar se prepozna talenat, kao kada vidite da neko ima kraću nogu.“

Postavio ga je da igra na poziciji organizatora igre, s obzirom da je imao izuzetnog dara za tu poziciju ali i visinu, pošto su organizatori u Bošinim ekipama morali da budu viši od njega. Iako Dejan nije zasijao od samog početka boravka u Stefanelu, veliki trener stao je u njegovu zaštitu i nije dozvolio da ga slome.

Dežurnim kritičarima više puta je stavio do znanja da će Bodiroga otići iz kluba samo preko njega mrtvog i da bi trebalo da bude potpuno lud da otpusti belog Medžika Džonsona. Nekoga ko će biti jedan od ključnih igrača ekipe.

Sve posle toga što se dogodilo je istorija. Istorija koju je kreirao hrabri vizionar, gospodin Boša.

Treću epizodu pogledajte premijerno na Sport Klubu 1 u petak od 23.25.

Komentari

Vaš komentar