Čakarević i 3×3 Partizan među 10 najboljih na svetu

Košarka ostalo 27. sep 202213:201 komentar
Podeli:
Partizan 3x3

Za samo šest meseci od formiranja i početka takmičenja, 3x3 basket sekcija KK Partizan plasirala se u top 10 najboljih ekipa na svetu na FIBA listi.

Partizan Belgrade 3×3, kako je zvanični naziv ekipe kod FIBA, od prvog zvaničnog turnira u Sremskoj Mitrovici – kada je za crno bele na premijernoj utakmici nastupio i najbolji basketaš svih vremena Dušan Domović Bulut – krenuo je najtežim putem u borbu i plasman na najcenjenije i najteže turnire u organizaciji FIBA, a to su Challengeri i Mastersi.

Dobrim igrama i rezultataima po turnirima širom Evrope crno-beli su se korak po korak probijali ka sve važnijim i cenjenijim turnirima, da bi napokon zaigrali na FIBA Challengeru u Hamburgu i Mastersu u Pragu, gde na oba turnira osvajaju drugo mesto. Put do top 10 je crno-belu četu u sastavu Marko Čakarević, Ivan Popović, Marko Stevanović, Stefan Torbica na čelu sa trenerom Nebojšom Bosškovićem vodio preko Nemačke, Češke, Švajcarske, Francuske, Malezije itd.

Za šest meseci tim Partizan Belgrade 3×3 se takmičio u 14 zemalja, prešao preko 40.000 km, odigrao 23 turnira i 95 utakmica od kojih je pobedio 74. Na pobedničkom postolju su bili sedam puta – četiri puta na drugom mestu i tri puta na trećem.

Prema rečima predsednika Partizan Belgrade 3×3 Vladimira Dragutinovića, svi u klubu su izuzetno zadovoljni postignutim rezultatima u prvoj godini postojanja i takmičenja kluba.

Komentari

Vaš komentar