CBA: Guangdong prošao u finale i braniće titulu

Podeli:
Zhao Rui
JiangxHan

Guangdong Južni Tigrovi su se plasirali u finale kineske CBA lige jer su u polufinalnoj seriji dobili Šandong Heroje 2-0. U drugoj utakmici koja se igrala u četvrtak je bilo 118:112.

Guangdong će po treći put igrati u finalu kineske CBA lige, a 2019. i 2020. godine su bili šampioni. Ako se uzme u obzir poslednjih pet godina, onda su Južni Tigrovi po četvrti put u borbi za titulu šampiona Kine. Ovogodišnji put do finala je bio veoma ubedljiv za Guangdong. Sve vreme su bili na vrhu tabele iako je celu sezonu zbog povrede Ahilove tetive propustio najbolji kineski košarkaš Ji Đianlijan.

Južni Tigrovi su u polufinalu imali zahtevan posao protiv ambicioznih Heroja iz Šandonga. Hirousi su odlično počeli utakmicu da bi Guangdong ipak vodio na poluvremenu. Početkom treće deonice je bilo i 12 razlike za Guangdong, ali se Šandong vratio. I kroz celu poslednju četvrtinu su aktuelni šampioni vodili, a ključne koševe su davali Soni Vims i Džao Rui.

Oni su bili i najefikasniji u ovom meču. Rui je ubacio 29 poena, a Vims 27. Hu Mingšuan i Džou Peng su imali 17 odnosno 14 poena. Lester Hadson je bio najefikasniji u poslednjoj utakmici Šandonga ove sezone, ubacio je 31 poen, dok je Tao Hanlin imao 20.

Protivnik Guangodnga u finalu će biti Liaoning Flajing Tajgersi, koji su i prošle godine igrali finale, ili Džeđijang Golden Bulsi. Liaoning vodi u toj seriji 1-0, a druga utakmica je u petak.

Komentari

Vaš komentar