CBA: Lavovi izgubili bez Raduljice, Guangdong po starom

Aykut Akici/EB via Getty Images

U kineskoj CBA ligi Ćingdao je slavio protiv Džeđijang Lajonsa 113:90 u utakmici u kojoj nije igrao srpski centar Miroslav Raduljica. Pobede su ostvarili i Guangdong, Liaoning, Sičuan i Šangaj.

Kineska CBA liga se nastavila posle višenedeljne pauze porazom Džeđijang Lajonsa od Ćingdaa 113:90. Za Lajonse nije igrao Miroslav Raduljica koji posle FIBA prozora neće igrati neko vreme za ovu ekipu i tek će se priključiti saigračima pred kraj sezone. Ćingdao je dominirao protiv Lavova u prvom poluvremenu, a posebno je velike probleme imala Raduljičina ekipa u drugoj četvrtini koju su izgubili 34:13. Darijus Adams je imao 27 poena, dok je Džao Janhao kod poražene ekipe ubacio 19.

Šangaj je bio bolji od Šandonga 120:114 uz odličnu poslednju četvrtinu Ajkula koju su dobile 37:21. Džamir Fredet je ubacio 36 ubacio 36 poena za pobedničku ekipu, dok je kod poraženih Lester Hadson ubacio 32.

Sičuan je pobedio protiv Đijangsu Dragonsa 103:94, i tim Blu Vejlsa je na vreme obezbedio trijumf tako da ni serija Zmajeva u poslednjoj četvrtini nije promenila pitanje pobednika. Markus Hante je za Sićuan imao 27 poena, a Dez Vels 35 za Đijangsu.

Liaoning je slavio protiv Fuđijana 110:97 uz 37 poena Džaa Điveija, dok je Guo Ailun imao 13 asistencija.

Šampion Kine Guangdong je slavio protiv Guangdžoua 105:98 i tako je nastavio svoju seriju koju je imao i pre pauze koja je napravila zbog kineske Nove godine. Maršon Bruks je ubacio 42 poena za Guangdong, dok je Soni Vims ubacio 17.

Komentari

Vaš komentar