CBA: Tripl-dabl Raduljice, bizarna povreda zbog reklame

Podeli:
Lintao Zhang/Getty Images

U utakmici CBA lige Džeđijang Lajonsi su savladali Šinđijang Flajing Tajgerse 87:65 uz tripl-dabl Miroslava Raduljice.

U ovoj utakmici ekipa Šinđijanga nije mogla da računa na svog najboljeg košarkaša Džoua Ćija koji je u prethodnoj utakmici povredio koleno. Kada se povredila i njegova zamena Lutubula Lutubula Leteći tigrovi su bili u velikom problmeu. Inače Lutubula se povredio tako što mu je reklama pala na nogu i on je potom morao u bolnicu.

Od tog trenutka Džeđijang Lajonsi dominiraju, a najviše su izgradnji ubedljve prednosti doprineli Feng Šin i Hu Đinćiju. Na kraju treće četvrtine je razlika prvi put bila i preko 20 poena i to zbog jednog pogotka Miroslava Raduljice. On je u četvrtoj četvrtini došao i do tripl-dabla što mu je drugi u karjijeri. Prvi je napravio pre šest dana u meču sa Fuđijanom.

Đinćiju je meč završio sa 28 poena, Šin je dodao 22, dok je Miroslav Raduljica imao 11 poena, 11 skokova i deset asistencija. Donatas Moteijunas i Tang CAiju su imali po 17 poena kod „letećih tigrova“.

Sičuan Blu Vejlsi su bili bolji od Peking Rojal Fajtersa 97:93. Čen Čen je u ovoj utakmici imao 20 poena uz važne pogotke u samoj završnici, dok je jednu bitnu trojku imao i Markus Hanter koji je završio meč sa 17 poena. Hamed Hadadi ih je imao 13, ali je imao i 18 skokova. Džang Fan je imao 24 poena za Peking.

Tijanđin je bio bolji od Fuđijana 117:113 uz 29 poena Menga Zikaija, dok je Tre Golden u poraženom timu ubacio 48 poena.

Ćingdao je bio bolji od Šendžena posle produžetka 139:133. Veihan Vikam je imao neke važne pogotke u samoj završnici uz Dakarija Džonsona. Džonson je meč završio sa čak 38 poena dok je Vikam imao 19. Askija Buker je kod Avijatora bio najefikasniji sa 52 poena.

U prvoj utakmici dana je Đilin poražen od aktuelnih šampiona Guangdong Južnih Tigrova 111:106. Maršon Bruks je u ovom duelu imao 28 poena, dok je u redovima Đilina Dominik Džons ubacio 34.

Komentari

Vaš komentar