Čiji basketaši će na Igre u Tokio? Kvalifikacije samo na SK

Košarka 25. maj 202119:06 > 19:10
Podeli:
FIBA Basketball

Najbolji svetski igračice i igrači u basketu 3x3 boriće se od srede 26. do nedelje 30. maja u austrijskom Gracu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Ulog je veoma veliki – 40 selekcija (po 20 u muškoj i ženskoj konkurenciji) će pokušati da se upišu u istoriju i nastupe na prvim Igrama na kojima će basket 3x3 biti jedan od sportova. Čitavu akciju moći ćete da pratite u direktnim prenosima samo na kanalima Sport kluba.

Basket 3x3:

Od 20 reprezentacija samo će po tri u svakoj konkurencii obezbediti plasman na OI.

Do sada je poznato da su sigurni učesnici u Tokiju kod muškaraca domaćin Japan, kao i Kina, selekcija Olimpijskog saveza Rusije i Srbija, koji su plasman na Igre obezbedili još u novembru 2019. godine na osnovu mesta na rang-listi FIBA 3×3.

Preostala su još četiri mesta jer će turnir u Tokiju ukupno brojati osam reprezentacija. Tri zemlje-učesnice će se saznati u Gracu, a poslednja na dodatnom kvalifikacionom turniru u mađarskom Debrecinu.

Reprezentacije koje će se u konkurenciji muškaraca takmičiti u Gracu u pokušaju da se plasiraju u Tokio su: Austrija, SAD, Letonija, Poljska, Mongolija, Slovenija, Holandija, Francuska, Litvanija, Brazil, Belgija, Katar, Kanada, Hrvatska, Filipini, Južna Koreja, Turska, Češka i Dominikanska Republika, koja je dobila pozivnicu umesto Novog Zelanda, koji je odustao zbog bojazni od širenja virusa korona u slučaju učešća.

U ženskoj konkurenciji za sada su plasman na OI obezbedile Ruskinje, Kineskinje, Mongolke i Rumunke.

Sve mečeve iz Graca ćete u direktnim prenosima moći da pratite samo na Sport klubu 3.

Komentari

Vaš komentar