Danilović ostao na čelu KSS, Krstić potpredsednik

Košarka ostalo 14. dec. 202017:156 komentara
Podeli:
KSS

Predrag Danilović je u ponedeljak ponovo, jednoglasno, izabran za predsednika Košarkaškog saveza Srbije i dobio je novi četvorogodišnji mandat.

U ponedeljak je održana izborna sednica Skupštine Košarkaškog saveza Srbije, a Predrag Danilović dobio je za novi mandat podršku svih prisutnih delegata, njih 31.

„Zahvaljujem se svim poslovnim partnerima, članovima Upravnog odbora u protekle četiri godine, smatram da smo napravili dosta stvari. Savez nikad nije bio finansijski stabilniji, naravno jedan deo zasluga ide državi, drugi deo našim poslovnim partnerima koji su prepoznali naš odličan rad i priključili se našem Savezu, a tome u prilog govori da smo potpisali neke nove ugovore i produžili stare. U naredne četiri godine očekuju nas Olimpijske igre, evropska prvenstva. Seniorke su se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, 3×3 reprezentacija je takođe izborila plasman na OI. Ima stvari koje smo radili dobro, ima i nekih stvari koje u naredne četiri godine možemo da radimo još bolje sa novim Upravnim odborom kome ovom prilikom čestitam. siguran sam da će biti tako“, rekao je Predrag Danilović.

Na predlog predsednika Danilovića izabrana su i četiri potpredsednika. Ana Joković ostaje potpredsednik za žensku košarku, Bojan Radun potpredsednik za finansije i marketing, a Dušan Projović potpredsednik za takmičenja. Jedina promena je na funkciji potpredsednika za mušku košarku, na koju je izabran Nenad Krstić.

„Ukazana mi je velika čast, moram da se vratim na to i kažem da sam još kao igrač gledao Savez kao drugu kuću. Jeste fraza, ali je stvarno bilo tako… Uvek sam se fenomenalno osećao igrajući za reprezentaciju, sada je ovo nešto potpuno drugo, još je jači osećaj da sam kroz ovu funkciju i dalje deo Košarkaškog saveza Srbije, što mi stvarno imponuje. Još jednom zahvaljujem predsedniku Predragu Daniloviću, generalnom sekretaru Zlatku Boliću i svima ostalima na ukazanom poverenju“, rekao je Nenad Krstić.

Za novog predsednika Skupštine KSS izabran je Blaž Stojanović, zamenivši na ovoj funkciji Dragana Gačića, kome je predsednik KSS Predrag Danilović uručio prigodan poklon u znak zahvalnosti za dugogodišnji staž na čelu Skupštine.

Na predlog regionalnih košarkaških saveza, delegati Skupštine KSS izabrali su četiri člana Upravnog odbora, a to su Darko Karan, Marko Ivanović, Dragana Kontić i Miodrag Kocić.

Izabran je i novi Nadzorni odbor i Disciplinski sud. Predsednik Nadzornog odbora je Zoran Kristić, a članovi Radoslav Stefanović i Zoran Gerov. Predsednik Disciplinskog suda je Vasko Jančić, a članovi Dušan Mitrović, Aleksandar Zarija, Željko Ivetić i Nebojša Ranđelović.

Komentari

Vaš komentar