Domović – Bulut: Fenomenalna iskustva iz Amerike

Košarka ostalo 2. sep 202116:21 > 16:251 komentar
Podeli:
Dušan Domović Bulut
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

U analima svetskog basketa tri na tri ostaće zabeleženo da je najbolji srpski basketaš, Dušan Domović Bulut, bio prvi Evropljanin koji je učestvovao u čuvenoj američkoj profesionalnoj BIG 3 ligi. Ali, i ne samo da je bio usputni protagonista već da je ostavio veoma zapažen trag.

U prilog tome govore i podaci da je u ligi u kojoj su nastupali brojni NBA i evroligaški asovi, Domović Bulut bio sedmi strelac, a  čak dva puta izabran za najboljeg igrača kola.

povezane vesti

Iskustva koja nosim iz Amerike su fenomenalna. To je jedan potpuno drugačiji nivo organizacije i u svim segmentima ovog našeg sporta sasvim različit pristup od onoga sa čime sam se dosad susretao. Za relativno kratko vreme zaista sam naučio još mnogo toga i verujte mi da mi je sve to dalo dodatni motiv da nastavim da radim na sebi. Iako imam 35 godina, shvatio sam da imam još dosta prostora za unapređenje igre i to je fantastično

Od brojnih NBA zvezda sa kojima je bio u prilici da deli teren, na Domović Buluta dvojica igrača ostavila su najjači utisak.

To je bez svake sumnje moj saigrač iz ekipe, Katino Mobli. Nekadašnji as Hjustona, bio je kapiten moje ekipe. Fantastičan igrač i profilisan šuter, ali njegova najveća vrlina je da je rođeni lider. Imao je problema sa povredom tokom celog takmičenja, čovek je praktično igrao sa jednom nogom, ali klasa se lako i brzo vidi na terenu“, kaže Domović Bulut i dodaje „Odličan odnos sam ostvario i sa Leandrom Barbosom. On ima veliko poštovanje prema srpskoj košarci i našim igračima. Brzo smo se sprijateljili i ostali smo u kontaktu“.

S obzirom na to da je u BIG 3 ligu stigao kao treći pik sa ovogodišnjeg drafta i, u tom trenutku, sa oreolom najboljeg igrača na FIBA rang listi, srpski reprezentativac uživao je veliko poštovanje u Americi.

Svi su veoma pozitivno reagovali na mene. Iskren da budem, mislio sam da neću imati njihov preterani respekt, jer dolazim iz Evrope, ali svi igrači, treneri kao i kompletan menadžment Big 3 lige bili su veoma srećni što sam deo tog takmičenja i to sam osećao na svakom koraku“.

Prema rečima Dušana Domovića Buluta, njegove ambicije u budućnosti su vezane za ostanak u Americi i igranje u BIG 3 ligi:

Ima ozbiljnih indicija da će se ova američka priča nastaviti. Moje ambicije su ka tome usmerene i, ako sve bude bilo kako treba, moji planovi će biti globalnih razmera, ali o tom-potom“ kaže Domović Bulut i dodaje „Žao mi je samo što već ove godine nismo izborili učešće u plej-ofu, jer smo stvarno imali odličnu ekipu. Međutim, problemi sa virusom korona i povredama među našim igračima uticali su da nijedan meč ne odigramo u kompletnom sastavu“

Bronzanog olimpijca sa nedavno završenih Igara u Tokiju uskoro očekuju novi izazovi u dresu sa državnim grbom – učešće na Evropskom prvenstvu:

Nadam se da ću biti pozvan u reprezentaciju, jer za mene je igranje u nacionalnom timu oduvek bilo najveći prioritet i pravo zadovoljstvo. Mislim da sam u odličnoj formi i da ću zaslužiti poziv iz KSS-a. Naše ambicije su uvek najviše i cilj će kao i na prethodnim takmičenjima biti medalja i to ona najsjanija“, zaključio je Domović Bulut.

 

Komentari

Vaš komentar