Duda o Pivi, Krstu, košarci i životu – večeras u 20:30, SK1

Košarka ostalo 4. okt 202116:36 > 05. okt 2021 19:455 komentara
Dušan Ivković
Printscreen

Kada smo se dogovarali za intervju sa gospodinom Dušanom Ivkovićem želeli smo da uradimo dve priče. Jedna priča bila je vezana za Dudu i njegovu trenersku karijeru, od juniora Radničkog i njegove prve titule u karijeri do čuvene Atine 1995. godine.

Priredio Rade Antonović

Drugi deo razgovora bio je rezervisan za priču o Crvenom krstu i o njegovom bratu, jednom od najboljih trenera u bivšoj Jugoslaviji, Slobodanu Pivi Ivkoviću.

Intervju smo odlagali više meseci iz raznih razloga i napokon kada smo se dogovorili i došli u dom Ivkovića, ostali smo preko tri sata, dok nismo iskoristili sva pitanja koja smo spremili. Kada su se ugasile kamere Duda mi je rekao:

„Eh, da smo svi mi znali da će moj burazer onako brzo da ode, sigurno bi bili više zajedno. I samo da znaš, ovo je sigurno poslednji intervju koji dajem za kamere. Da ti nisam obećao i da nismo ovoliko dugo odlagali, možda ne bih ovako dugo pričao. Zovu me razni novinari da me pitaju svašta, al dobro…“

Na žalost to i jeste bio jedan od poslednjih intervjua koji je neko radio sa velikim selektorom. Nakon ovakvih razgovora zapitate se da li ste mogli još nešto da pitate ili da saznate, jer je svaki minut proveden sa gospodinom Ivkovićem bio kao trenerska klinika, ali ne samo košarkaška već i životna.

Ceo intervju, odnosno obe priče, sa gospodinom Ivkovićem pogledajte u utorak 05. oktobra od 20.30 samo na Sport Klubu 1.

O Pivi Ivkoviću niko nije snimio dokumentarni film ili posebnu emisiju. Čovek koji je bio apsolutni sluhista, slikar, golubar i pre svega prijatelj bio je neko ko je činio krem jugoslovenske košarke.

O tome kako su igrale ekipe pod njegovom dirigentskom palicom, zbog čega nije otišao u Sloveniju kada je sve bilo dogovoreno, zašto je morao da ‘krade’ od oca teglice meda i kako se živelo na Krstu tih godina…

Zbog čega je Piva završio košarkašku karijeru pre vremena, kako je stvarao igrače i na koji način je Radnički ispao jedne godine iz lige sa pozitivnom koš razlikom pogledajte u drugom delu intervjua sa Dušanom Dudom Ivkovićem.

 

Komentari

Vaš komentar