Hemon komentarisla kaznu za Grajner, kritikovala Putina

Košarka ostalo 8. avg 202217:5011 komentara
Podeli:
Beki Hemon
Steph Chambers/Getty Images

Devetogodišnja zatvorska kazna koju je u Rusiji dobila Britni Grajner, jedna od najbolji košarkašica današnjice, i dalje je jedna od centralnih tema u svetskim medijima, a svoje mišljenje o njoj iznela je i Beki Hemon – Amerikanka koja je 2008. godine dobila rusko državljanstvo.

Sa reprezentacijom Rusije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i srebro na Evropskom prvenstvu u Letoniji 2009. godine.

Povezano:

„Teško je kada vaš protivnik ne igra po pravilima. Ili izmišlja svoja pravila. Nepravedno je zatvorio Britni, nepravedno je izvršio invaziju na suverenu državu. Mislim da on ne igra po pravilima“, rekla je Beki Hemon, najveća ženska trenerska zvezda u SAD, aludirajući na predsednika Rusije Vladimira Putina

Grajner je osuđena na devet godina zatvora u Rusiji zbog krijumčarenja i posedovanja zabranjenih supstanci. Košarkašica je kod sebe imala sporne patrone za elektronske cigarete sa uljem kanabisa, koje je zbranjeno u Rusiji.

„Volim našu zemlju i to što predstavlja. Ovo je prilika da ispunim san i zaigram na OI“, rekla je Hemon 2008. godine kada je nastupila kao reprezentativka Rusije.

Beki Hemon (45) trenutno kao trener vodi ekipu Las Vegas Ejses, koja se takmiči u WNBA. Od 2014. do 2022. bila je pomoćnik Grega Popoviča u San Antonio Sparsima i nekoliko puta je konkurisala za mesto glavnog NBA trenera u raznim timovima.

Kao igračica ostvarila je impozantnu karijeru – igrala je u WNBA za Njujork Liberti i San Antonio Stars. U Rusiji je nosila dres moskovskog CSKA, Nadežde iz Orenburga i Spartaka iz Moskovskog regiona.

Komentari

Vaš komentar