Holanđani i Litvanci direktno u četvrtfinalu

Podeli:
FIBA

Srbija će za plasman u polufinale igrati sa boljim iz meča Letonija - Nemačka.

U C grupi Svetskog prvenstva Holandija je u derbiju slavila trijumf protiv Letonije, u prilično uzbudljivom meču – 21:19. Lale su potom pobedile i u duelu protiv Japana (17:15), na taj obezbedile su prvu poziciju i ostvarili direktan plasman u četvrtfinale. 

Letonci su na kraju stigli do drugog mesta, s obzirom na to da su ubedljivo porazili Poljsku (22:9). I oni i Poljaci će razigravati za četvrtfinale, dok su takmičenje završile dve azijske selekcije, Kina i Japan. 

Prvo mesto i plasman u četvrtfinale obezbedila je i Litvanija, koja je slavila više nego ubedljivo protiv Tajvana – 22:3, a potom je savladala Nemačku u daleko neizvesnijem susretu – 21:19. 

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta Letonija – Nemačka, Belgija će se za polufinale boriti protiv boljeg iz meča Mongolija – Poljska. Holanđani će takođe imati više vremena za odmor, a naredni duel odigraće protiv pobednika susreta Francuska – Austrija. Na kraju, u poslednjem četvrtfinalu, Litvanija će za rivala imati pobednika meča SAD – Novi Zeland.

Komentari

Vaš komentar