Jelena Dubljević ponovo u dresu Crne Gore

Podeli:
KSCG

Jelena Dubljević, jedna od najboljih košarkašica Evrope, ponovo će igrati za reprezentaciju Crne Gore. Sjajna Nikšićanka će nakon tri godine ponovo obući dres državnog tima u poslednjem kvalifikacionom ciklusu za Evropske prvenstvo, koji se igra u Podgorici.

Poslednji meč za Crnu Goru, Jelena Dubljević je odigrala upravo u Podgorici 14. februara 2018. godine, kada je Crna Gora u kvalifikacijama za šampionat Evrope savladala Island – 69:37.

Međutim, Jelena Dubljević nije bila u sastavu tima na dva, odlučujuća meča, protiv Slovačke i Bosne i Hercegovine. Nije igrala na prvenstvu Evrope 2019. godine, zbog obaveza koje je imala u Kini, a nije igrala ni na šampionatu Starog kontinenta 2017. godine, kada je pauzirala zbog povrede.

Jelena Dubljević je bila u sastavu reprezentacije na šampionatima Evrope 2011, 2013. i 2015. godine, a sada će nastojati da pomogne reprezentaciji Crne Gore da u konkurenciji sa Švedskom i Izraelom stigne do smotre najboljih selekcija Starog kontinenta, šesti put uzastopno.

Podsećanja radi, Švedska ima skor 3-0, Crna Gora 1-1, a Izrael 0-3. Podsećanja radi plasman na šampionat Evrope izboriće pobednici devet grupa i pet najbolje drugoplasiranih selekcija.

Komentari

Vaš komentar