Kašćelan za SK: Prijateljski rastanak sa Podgoricom

Podeli:
Dragan Stjepanović/ABA liga

Košarkaši Podgorice, sa izuzetno mladom ekipom, u debitantskom nastupu u elitnom crnogoroskom društvu, kao i u ABA 2 ligi, premašili su očekivanja.

Izabranici mladog i perspektivnog stručnjaka, Zorana Kašćelana, obezbedili su plasman na finalni turnir ABA 2 lige, stigli su do polufinala, gde ih je zaustavila ekipa Sparsa iz Sarajeva.

Podgorica je bila konkurentna za plasman na finalni turnir Kupa Crne Gore, za ponovni plasman u ABA 2 ligu, ali su više snage, koncentracije, iskustva i sreće imali Lovćen (u Kupu) i Sutjeska (u borbi za ABA 2).

Nakon završetka sezone, pomalo neočekivano, ali prijateljski, rastali su se Podgorica i trener Zoran Kašćelan.

„Rastali smo se zaista maksimalno prijateljski i sporazumno. Složili smo se da su ostvareni rezultati daleko iznad očekivanja, ali su nam se putevi razišli kada su koncepti u pitanju. Podgorica želi da bude razvojni projekat za mlade igrače, a ja bih želeo i želim da se posvetim, takmičarskoj košarci i utakmicama“, naglasio je za Sport Klub, Zoran Kaščelan pa nastavio:

„Zadovoljan sam ostvarenim u sezoni koja je ostala iza nas. Ostvarili smo sjajne rezultate, uspeli smo da unapredimo induvidalne kvalitete gotovo svih igrača, a posebno sam ponosan na napredak koji su ostvarili Novak Musić, Pavle Titić i Marko Kovačević. Podgorici od srca želim sve najbolje u periodu koji sledi“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Zoran Kašćelan je nastavio sa izlaganjem:

„Znam da je sledeće pitanje, kakvi su mi dalji planovi? Neki kontakti postoje, ali iskreno, ne žurim nigde. Strpljivo ću sačekati ponudu kluba i sredine, koji će imati ambicije, koji će se poklopiti sa mojim ciljevima i ambicijama“.
U periodu koji sledi, ostaje nam da sačekamo vesti o tome, ko će postati novi trener Podgorice, odnosno gde će Zoran Kašćelan koji je ostvario sjajne rezultate sa ekipama Lovćena i Podgorice, nastaviti karijeru.

Komentari

Vaš komentar