Korać odustao, četiri ekipe odbile elitu, pristao Spartak

Podeli:
ZKK Radivoj Korać

Domaći šampionat počinje za dve sedmice, a 12 klubova koji će nastupiti u najvišem rangu su: Crvena zvezda, Art Basket, Kraljevo, Vojvodina 021, Duga Šabac, Partizan, Vrbas, Vršac, Radnički Kragujevac, Novosadska ŽKA, Sloga Požega i Spartak Subotica.

Ženski košarkaški klub Radivoj Korać iz Beograda neće u novoj sezoni nastupati u Prvoj ligi Srbije za žene, a njegovo mesto će zauzeti petoplasirana ekipa Druge lige Spartak iz Subotice. 

Radivoj Korać, klub osnovan 1972. godine u Beogradu nosi ime po slavnom košarkašu kroz svoju istoriju tri puta je bio šampion države, a po jednom je slavio u nacionalnom kupu i regionalnoj ligi, po igraču koji je nedavno posthumno postao član Kuće slavnih.  

U prošloj sezoni, Radivoj Korać zauzeo je osmu poziciju u najvišem rangu domaće košarke sa učinkom 8-14, sasvim dovoljno za opstanak u elitnom rangu srpske košarke. Ipak, samo dve nedelje pre početka nove sezone Radivoj Korać je istupio iz šampionata. I to mnogo govori o stanju ženske košarke u ovom trenutku, u jeku Svetskog prvenstva, gde naše reprezentativke beleže odlične rezultate.  

Upražnjeno mesto prvo je ponuđeno Studentu iz Niša, a zatim i Proleteru iz Zrenjanina, ekipama koje su zauzele dve poslednje pozicije u prethodnom šampionatu. Ta dva kluba su odbila ponudu, a potom su to uradili Topolčanka iz Bačke Topole i Mileševka iz Prijepolja, trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa iz Druge lige! 

Ponudu je prihvatio tek Spartak iz Subotice, ekipa koja je prošlu sezonu završila na petom mestu Druge lige sa učinkom 14 pobeda i 8 poraza.

Komentari

Vaš komentar