Košarkašice radosno reaguju: Britni se vraća kući!

Ejdža Vilson, Britni Grajner
Gregory Shamus/Getty Images

Američka košarkašica Britni Grajner vraća se u SAD posle deset meseci koje je iza rešetaka provela u Rusiji jer je na aerodromu „Šeremetjevo“ privedena jer je u svom posedu imala nelegalne supstance. Tim povodom košarkašice širom WNBA iskazale su zadovoljstvo činjenicom da je dvostruka olimpijska prvakinja na slobodi.

U Beloj kući održana je konfenrencija za medije, a medijima u Vašingtonu se pored predsednika SAD Džozefa Bajdena obratila i supruga oslobođene košarkašice Šerel Grajner.

Povezano:

„Danas je moja porodica ponovo cela“, kazala je Šerel Grajner.

„Moja najbolja prijateljica je na putu kući“, poručila je Ema Kenon, koja sada nastupa za Indijana Fiver, a bila je saigračica Grajner u Finiks Merkjuriju.

„Bi-Dži je slobodna! Posle 294 dana se vraća kući“, rekla je legendarna Briana Stjuart, koja nastupa na Sijetl Storm i koja je bila jedna od najglasnijih u zagovaranju oslobađanja Britni Grajner.

Grajner je prethodnog leta osuđena na devet godina zatvora, ali je u četvrtak objavljeno da je oslobođena u razmeni zatvorenika. U Rusiju će iz SAD krenuti Viktor But, uhaošeni trgovac oružjem.

Komentari

Vaš komentar