Minić novi kormilar „Ajkula“ iz Bukurešta

Lars Baron/Bongarts/Getty Images

Srpski stručnjak Milan Minić (67) preuzeo je kormilo rumunskog elitnog ligaša, Lagune Šarks iz Bukurešta.

Iskusni strateg i skaut, svetski šampion, evropski i olimpijski vicešampion, tokom bogate karijere bio je pomoćnik čuvenih srpskih trenera kao što su Dušan Ivković, Željko Obradović, Svetislav Pešić i Aleksandar Đorđević u reprezentaciji. Sa njima je sarađivao i u najpoznatijim evropskim klubovima poput beogradskog Partizana, atinskih Panatinaikosa i Olimpijakosa, CSKA iz Moskve, Armanija iz Milana…

A kao prvi trener vodio je timove Arisa (Grčka), Kelna (Nemačka), Olimpijakosa (Grčka), Lokomotive Rostov (Rusija), Vojvodine (Srbija) i El Jaiša (Katar). Takođe, ima značajno iskustvo i velikog uspeha u individualnom radu sa juniorima i afirmaciji talenata u zemljama u kojima je bio profesionalno angažovan. 

Minićeva trofejna kolekcija je zaista impresivna: srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Seulu (1988) i Riju (2016), na Svetskom prvenstvu u Španiji (2014) i na Evrobasketu u Turskoj (2017). Ta odličja je osvojio kao pomoćni trener reprezentacije Jugoslavije i Srbije, a ima i na desetine trofeja, izborenih sa klubovima.

Inače, bukureštanskoj ekipi Laguni Šarks ove sezone ne cvetaju ruže, još nije ostvarila nijedan trijumf, a nanizala je sedam poraza i zauzima poslednje mesto grupe B, u kojoj su još CSM Oradea, KK Temišvar, CSM Galati, Dinamo Bukurešt, Steaua Bukurešt, Atletik Konstanca, Voluntari i CSM Focsani. 

Dakle, pred Minićem je veliki izazov u narednom periodu, ali s obzirom na njegovo znanje i iskustvo Rumuni se uzdaju u njegovu pomoć. To se vidi i po dobrodošlici, koja mu je, između ostalog, ukazana  na Fejsbuk stranici „Ajkula“, gde stoji poruka: „Dobro došao, Milane Miniću!“

Komentari

Vaš komentar