Mornar se žalio, čeka odluku FIBA, ali čeka i Split

Košarka ostalo 18. nov. 202113:59 > 14:01
Podeli:
Nemanja Gordić
KK Mornar/MEDIA Pro

Košarkaši Mornara iz Bara nisu obezbedili plasman u TOP 16 fazu FIBA Evrokupa. Izabranici Mihaila Pavićevića, poraženi su kao gosti od Iraklisa sa 83:82. Bahčešehir je u Istanbulu dobio holandski Leiden sa 84:61, pa su Barani imali priliku, ali....

Ali, izabranici Mihaila Pavićevića, nisu uspeli su da ostvare cilj u FIBA Evrokupu, iako su vodili sa 82:78. Imali su i poslednji napad, Nemanja Gordić je naslonio loptu na tablu, kada je usledila blokada, ali sudije nisu priznale ove poene, pa je evropska priča za Mornar gotova, bar za sada.

Naime, Barani su se žalili čelnicima FIBA, ali je teško očekivati da će odluka sudija na parketu biti preinačena. Svestan je toga i trener Mornara, Mihailo Pavićevićević.

fiba.basketball

„Žalili smo se odmah posle meča i sada čekamo odluku čelnika FIBA. Nadamo se da će očigledna greška biti ispravljena. To bi bilo sportski. Situacija kod poena Nemanje Gordića je čista kao suza. Rekao sam da bi bilo sportski da se odluka promeni, ali nisam preterani optimista, jer se ovakve odluke teško menjaju naknadno, iako je direktno odlučivala o pobedniku i plasmanu u TOP 16 fazu FIBA Evrokupa”, naglasio je Mihailo Pavićević.

Košarkaši Mornara čekaju odluku FIBA, ali čekaju i duel sa ekipom Splita u ABA ligi, koji je na programu 21. novembra sa početkom u 17 časova. Barani imaju samo jednu pobedu u dosadašnjem delu sezone, pa se pobeda u devetoj rundi nameće kao imperativ, ako igrači Mornara žele, a žele da pobegnu sa začelja tabele.

Komentari

Vaš komentar