Muška U16 reprezentacija počela pripreme za EP u Skoplju

Podeli:
kss

Muška U16 reprezentacija Srbije počela je pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se od 12. do 20. avgusta igrati u Skoplju.

Od 19 igrača sa spiska, na Divičbare, gde će biti obavljena prva faza priprema, otputovalo je njih 17.

„Mitar Bošnjaković je trenutno sa U17 reprezentacijom na Svetskom prvenstvu, on će nam se pridružiti po povratku iz Španije, dok je Stefan Marjanović otkazao zbog zdravstvenih razloga“, objasnio je selektor U16 reprezentacije Srbije, Aleksandar Glišić.

Dodajući da su pre konačnog objavljivanja spiska tokom sezone obavljeni kontrolni treninzi gde su testirani kandidati sa šireg spiska, Glišić je nastavio:

„Bila je veoma komplikovana sezona, ali uspeli smo da se okupimo u decembru i početkom juna, na dva-tri dana. Kroz te provere došli smo do ovih 18 igrača. Moja želja je, pre svega, da momci ostanu zdravi, da izbegnemo povrede. Tako smo i tempirali pripreme. Momci su izuzetno motivisani da dostojno predstavimo Srbiju na Evropskom prvenstvu“.

Prema planu priprema, naš tim će na Divčibarama ostati do 14. jula. Sledi povratak u Beograd, gde će biti odigrane i prve pripremne utakmice – 16. i 17. jula protiv Slovenije, pa 22. i 23. jula protiv Severne Mekedonije, zatim 30. i 31. jula protiv Poljske. Ekipe se potom seli u Niš, gde će od 6. do 10. avgusta obaviti završni deo priprema, i gde će protiv selekcije Španije, 7. avgusta, imati generalnu probu. Iz Niša naš tim 10. avgusta putuje u Skoplje .

„Divčibare su naša baza, tu su bile sve naše selekcije. Imamo odlične uslove i ovde ćemo biti do polovine jula. Tokom priprema odigraćemo nekoliko utakmica. Nadamo se najboljem“, dodao je Glišić.

Na Evropskom prvenstvu u Skoplju, Srbija je u grupi sa selekcijama Slovenije, Hrvatske i Danske.

Na spisku pozvanih igrača su:

Stefan Plisnić, Partizan

Uroš Romčević, Partizan

Aleksandar Goljović, Partizan

Savo Drezgić, Partizan

Aleksa Vlajić, Mega

Petar Milosavčević, Mega

Miloš Šojić, Beko

Ognjen Radošić, Igokea

Andrej Kostić, Crvena zvezda

Mitar Bošnjaković, Real Madrid

Stefan Marjanović, Star

Aleksandar Vojinović, Star

Vladimir Popović, Petrovgrad

Uroš Ivković, Borac

Vasilije Stojić, Borac

Miroslav Bogdanović Orandž, IT

Almir Asani Orandž, IT

Luka Marčeta Hanters

Filip Ružičić, Spars

Stručni štab:

Aleksandar Glišić, selektor

Nemanja Varničić, pomoćni trener

Ivan Pavlović, pomoćni trener

Komentari

Vaš komentar