NCAA: Studenti Bejlora dobili Gonzagu i osvojili titulu

Podeli:
Baylor
AP Photo/Darron Cummings

Košarkaši univerziteta Bejlor novi su NCAA šampioni jer su u finalu koledž lige dobili Gonzagu 86:70.

Buldozi sa Gonzage su imali san da postanu prvi tim još od Indijane 1976 koji su celu sezonu završili bez poraza, ali su u poslednjem meču igrali veoma loše. Tim Gonzage je odigrao najlošiji meč sezone i dao je tek 70 poena što je najmanje u ovoj kampanji.

Medvedi sa Bejlora su igrali odličnu odbranu i sprečili su da Gonzaga dođe do otvorenih šuteva, dok su na drugoj strani Bejlorovi igrači odlično šutirali za tri. Isto tako je Bejlor bio bolji u skoku i imao je manje izgubljenih lopti. Gonzaga je konstantno bila u zaostatku i već polovinom prvog poluvremena je bila na minus 19.

Najefikasniji u pobedi Bejlora je bi Džered Batler sa 22 poena i sedam asistencija, dok je Masio Tig imao 19 poena. Batler je inače igrač kome predviđaju izbor u drugoj rundi Drafta 2021. godine. Iz tima Bejlora se očekuje i da plej Devion Mičel bude izabran u prvih 20 pikova.

Sa druge strane u Gonzagi, koja godinama obiluje velikim talentima najbolji je bio Džejlen Sags koji je imao 22 poena. njega treba očekivati među najvišim pikovima na Draftu ove godine, a ova generacija Buldoga očekuje još bar tri pika. Džoela Ajajija, Korija Kisperta i Drua Tima.

Komentari

Vaš komentar