PAO odgovorio Zvezdi: Nećemo „igre“ preko povređenog igrača

Košarka ostalo 12. sep 20210:29 > 0:388 komentara
KK Crvena zvezda

Košarkaši klub Panatinaikos saopštenjem je odgovorio na optužbe Crvene zvezde za neprofesionalno ponašanje u momentima kada je krilni centar srpskog šampiona Eron Vajt zaradio prelom podlaktice, tokom prijateljske utakmice dva tima u Minhenu. Tom prilikom, grčki velikan je istakao da ne želi da ulazi ni u kakve "komunikacione igre" preko leđa povređenog igrača.

Vajt je kod zakucavanja u kontra-napadu i kontakta sa igračem Zelenih Okarom Vajtom nezgodno pao na parket. Pocepao je arkadu i doživeo pomenuti prelom, koji zahteva operaciju i odsustvo od barem šest nedelja.

Povezane vesti

Zvezda se ubrzo oglasila povodom tog slučaja izrazivši nezadovoljstvo reakcijom protivničkog tabora, za koji je Vajt ne tako davno igrao, uz odsustvo bilo kakve lekarske pomoći atinskog kluba.

Ubrzo je stigao i odgovor Panatinaikosa u saopštenju.

Sve ove godine Panatinaikos je dokazao svoje principe i vrednosti kao klub. Ne postoji šansa da preko leđa povređenog sportiste uđemo u komunikacione igre. Od srca želimo oporavak svom nekadašnjem igraču, kao što smo odmah i naveli. Nadamo se da što pre savladati ozbilnju povredu. Sigurni smo da će se borac poput Arona Vajta, brzo vratiti još jači na parket.

Što se tiče ‘nedostatka reakcije’ našeg medicinskog osoblja, samo da vas obavestimo da zbog ozbiljnog ličnog problema u poslednjem trenutku, timski lekar nije otputovao u Minhen. U tom kontekstu, dobili smo sva uveravanja organizatora da postoji puna medicinska pokrivenost i briga za turnir, što je dokazano njihovom neposrednom reakcijom kod povrede Arona Vajta. Zahvaljujemo im se na tome„, istakli su Grci.

Inače, Zvezda je dobila PAO 83:55 i plasirala se u finale turnira, gde je čeka duel sa domaćinom Bajernom.

Komentari

Vaš komentar