„Partizan me jeste zvao, reprezentacija Srbije mi je san“

Košarka ostalo 20. apr 202212:064 komentara
Podeli:
Saša Stefanović
Photo by Justin Casterline/Getty Images

Saša Stefanović, američko-srpski košarkaš koji trenutno igra za koledž Purdju, otkrio je da je imao poziv da pređe u Partizan, ali da je želeo da završi studije.

U „Košarkaškom podkastu sa Lukom i Kuzmom“, 23-godišnji bek otkrio je zašto pre svoje „senior“ godine na Purdjuu nije želeo da pređe u crno-bele.

„Partizan je bio zainteresovan za mene, zvali su mog oca. Ipak, čekala me je poslednja godina na koledžu, završavam master sada. Nadao sam se da će me želeti i sledeće godine, da se neće mnogo promeniti. Nadam se da ću imati priliku, velika je čast da me timovi iz Srbije žele. Moj tata je igrao za Zvezdu, a mene je zvao Partizan. Trener Obradović je legenda, poštujem njegov stil. Ako me ponovo zovu… Držim to u mislima. Takođe, mislio sam da imamo šansu da osvojimo NCAA“, rekao je Stefanović za Sport klub.

Njegov otac je Ljubiša Stefanović – u SAD poznat kao Lu Stefanović, koji je igrao na Ilinoj univerzitetu, a kao profesionalac je bio i u Crvenoj zvezdi.

Printscreen

Saša igra na poziciji beka, visok je 196 cm, a prošle sezone je šutirao trojke 38 posto i beležio je 10,4 poena po meču.

„Selektor Pešić i Dragan Tarlać su obilazili ovde NBA igrače, u kontaktu su sa mojim ocem. Bio sam kratko sa U20 selekcijom. Nisam rođen u Srbiji, nisam odatle, ali odatle potičem – jedan od mojih snova jeste da nosim dres reprezentacije Srbije. Osećam da bih mogao da dodam neku vrednost nacionalnom timu – mnogo odličnih igrača imamo, ali mogao bih da raširim teren, da šutiram…“, kaže Stefanović i dodaje:

„Šta god da treneri kažu, radio bih. Nadam se da ću uspeti da igram za Srbiju, da će Pešić i Tarlać nastaviti da budu zainteresovani za mene. Kad god gledam neki sport, navijam za Srbiju, ne za SAD“.

Stefanović je završio koledž karijeru, i ostaje da se vidi koji će mu biti prvi korak u profesionalnoj karijeri.

Pogledajte ceo intervju u novoj epizodi podkasta:

Komentari

Vaš komentar