Pau Gasol objavljuje kraj karijere sledeće nedelje

Košarka ostalo 30. sep. 202113:59 > 14:282 komentara
Podeli:
Imago Sports

Španski novinari prenose da je Pau Gasol najavio konferenciju za medije 5. oktobra u utorak. Tada bi trebalo da objavi svoje profesionalne planove, tačnije objaviće da ide u penziju.

Pau Gasol je prošle sezone i ovog leta kako stoje stvari imao svoj „poslednji ples“. Legendarni španski košarkaš će sledeće sedmice objaviti da se povlači i da završava igračku karijeru. On je minule sezone odigrao nekoliko meseci za Barselonu sa kojom je izgubio finale Evrolige, dok je sa Španijom igrao na Olimpijskim igrama. Ta poslednja avantura sa „crvenom furijom“ se neslavno završila jer su Španci izgubili u četvrtini finala.

BLOG SAŠE OZMA O GASOLU

Gasol ima 41 godinu i veliku karijeru iza sebe ovenčanu sa dva NBA prstena koja je osvojio sa Lejkersima, a bio je i svetski prvak sa Španijom 2006. i tri puta evropski prvak. Igrao je za Barselonu, Memfis, Lejkerse, Čikago Bulse i San Antonio Sparse, bio je kratko i u Milvoki Baksima i završio je karijeru u Barsi.

Ovog leta nije bilo sigurno da li Gasol želi i dalje da igra, a to nisu znali ni u Barseloni. Na kraju je ipak izgleda realno da Pau okonča igračku karijeru koja traje 23 godine.

Komentari

Vaš komentar