Pešić: Znam odakle su dolazili napadi na mene!

Košarka ostalo 18. okt 20228:0016 komentara
Svetislav Pešić
©/Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Svetislav Pešić, selektor reprezentacije Srbije, posle Evropskog prvenstva i intervjua koji je dao za sajt Košarkaškog saveza Srbije, prvi put oglasio se javno u emisiji Top Gol sa Bahom.

Povezane vesti

U pitanju je emisija našeg kolege Sabahudina Topalbećirevića koja je snimljenja tokom Pešićevog boravka u Sarajevu gde je bio gost Simposar Sarajevo. Trofejni trener je pričao o prošlim vremenima, životu u Sarajevu, prijateljima, velikim pobedama i teškim porazima, o mladim igračima koji prerano odlaze u inostranstvo, o tome kako je uloga trenera postala prilično beznačajna…

Kolega Topalbećirević naglasio je da u konceptu emisije nije imao ideju da priča o Evropskom prvenstvu, ali da mora da postavi pitanje, koliko su Pešića zaboleli napadi zbog odluke da Miloš Teodosić ne bude u sastavu tima na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

“Znam odakle su dolazili napadi na mene i zbog toga me to nije pogodilo. Posao trenera je da donosi odluke i snosi odgovornost za pomenute odluke. Teodosić nije odstranjen zbog discipline ili nediscipline. Lepo sam sve objasnio Teodosiću i javnosti. Teodosić je bio i dalje je zaslužan za sve uspehe reprezentacije. Kao trener doneo sam odluku da ekipa ide u drugom pravcu”, naglasio je Pešić pa nastavio:

fiba.basketball

“Uvrede od strane medija i pojedinih kolega me ne dodiruju, jer kakav bi bio život bez dušmana. Njima ne želim da se bavim. Ja sam trener već četrdeset godina. Samim tim, priče o tome da sam dementan i star me zaista ne zanimaju. Jedino me zanima da li te moje kolege gledaju utakmice. Što se medija tiče, ni to me ne pogađa, jer mnogi nisu dovoljno obrazovani da objasne ni pobedu, a kamoli poraz. To što mnogi treneri nemaju posao u Srbiji, ja nisam kriv. Ja sam svoju knjigu napisao i nisam došao nikome ništa da uzmem, ja sam došao da pomognem. Preuzeo sam reprezentaciju jer sam to osećao kao obavezu”.

Tokom emisije, u kojoj je Pešić pričao o igračima, uspesima sa reprezentacijom, klubovima, trenerima, o tome kako kritike utiču na činjenicu da svako koga kritikujete ima svoju porodicu, naglasio je da ga posle Evropskog prvenstva niko iz Srbije nije zvao da iznese svoje mišljenje i stav.

„Od kada se završilo Evropsko prvenstvo, preko mesec dana, mene niko nije zvao. Niti jedan novinar. Niko. Apsolutno niko,” rekao je Svetislav Pešić, pa nastavio:

Sabahudin Topalbećirović, Svetislav Pešić
TopGol by Baho

“Slede vrlo brzo nove reprezentativne obaveze. Da li ostajem ili ne. Ne znam. Niko me nije zvao, niti kontaktirao. Ono što znam, mi nemamo gotovo nikoga iz reprezentacije koja je igrala na Evropskom prvenstvu. Kada sam rekao da je Belgija bolja od nas mnogi su me gledali čudno. Isto je bilo i kada sam to rekao za Letoniju. Sada sledi duel sa Velikom Britanijom, koja je objektivno bolja od nas, jer je ogromno pitanje u kakvom sastavu ćemo izaći na parket. Moramo svi da se smirimo. Prošle je vreme kada su svi na ime Srbije skidali gaće. Toga više nema”.

Pešić je naglasio da je zlato iz Indijanapolisa 2002. kruna košarkaške karijere, kako njega kao trenera, tako i državnog tima.

Posle intervjua, koji u celosti možete da pogledate u videu, ostala je velika dilema u kom sastavu i kako će Srbija nastaviti kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

 

Komentari

Vaš komentar