Pitino i bivša NBA zvezda kupili francuskog velikana

Podeli:
Joe Robbins/Getty Images

Selektor grčke košarkaške reprezentacije i jedan od najslavnijih trenera u istoriji NCAA Rik Pitino na čelu je grupe investitora koja će kupiti franucski klub Po Ortez, nekada redovnog učesnika Evrolige.

Zajedno sa Pitinom, u novom vlasništvu ekipe iz Poa biće i Džamal Mešburn, nekadašnji NBA Ol-star, koji je u 12 godina dugoj NBA karijeri nastupao za Dalas Meverikse, Majami Hit, Šarlot i Nju Orleans Hornetse.

Povezano:

U novoj vlasničkoj strukturi je i Stu Džekson, koji je u prošlosti bio potpredsednik NBA i generalni menadžer Vankuver Grizlisa. Džekson će biti generalni menadžer Po Orteza, a francuski “L’Ekip” prenosi da će moći da računa na budžet od sedam miliona evra.

Ortez se takmiči u francuskoj prvoj ligi.

Pitino (68) je trener univerziteta Ajona, a prethodno je radio kao glavni trener na univerzitetima Boston i Providens, pre nego što je u NBA bio trener Njujork Niksa i Boston Seltiksa. Između ta dva angažmana s uspehom je vodio Kentaki, a potom je radio i u Lujvilu i Panatinaikosu, a bio je i selektor Portorika i Grčke, na čijem je trenutno čelu.

Komentari

Vaš komentar