Posle povrede na OI: Bojao sam se da ne ostanem paralizovan

Podeli:
Eron Bejns
Pete Dovgan Speed Media Icon Sportswire

Australijski košarkaš Eron Bejns igrao je se sa reprezentacijom Australije na Olimpijskim igrama u Tokiju, a u meču sa selekcijom Italije zadobio je povredu vrata. On je zbog toga morao da bude hospitalizovan u japanskoj prestonici, a u razgovoru za američke medije ispričao je da je bio vrlo blizu toga da ostane paralizovan.

„Bumersi“ su samo deset dana nakon toga osvojili bronzano olimpijsko odličje.

Povezano:

„Osećao sam se izuzetno usamljeno u toj bolnici – bio sam između sna i jave, razmišljao sam o svojim životnim planovima i plakao. Moj stric Don je imao nesreću pre deset godina i ostao je kvadriplegičar. Moja porodica ima iskustvo iz prve ruke u vezi sa ovakvim stvarima. Bio sam jako uplašen“, izjavio je Eron Bejns, koji je posle povrede napustio teren, ali je tokom tuširanja onesvestio i na svu sreću pronašao ga je jedan od članova osoblja australijske reprezentacije.

„Da me sada vidite ne biste pomislili da se bilo šta od toga dogodilo. Ostvario sam veliki napredak u oporavku u prethodnih šest meseci. Želeo bih da se vratim u NBA u sezoni 2022/2023, dopada mi se suđenje, liga sada više liči na onaj period uz koji sam odrastao“, ispričao je australijski centar.

Eron Bejns (35) najveći je uspeh ostvario 2014. godine, kada je bio član šampionske generacije San Antonio Sparsa. Posle tima iz Teksasa, u NBA je nastupao još i za Detroit, Finiks i Toronto, a pre dolaska u NBA nosio je dres Lijetuvos Ritasa, Oldenburga i Ikarosa i ljubljanske Olimpije. Najbolju sezonu karijere imao je u Sansima (’19/’20), kada je u proseku beležio 11,5 poena i 5,6 skokova.

Komentari

Vaš komentar