Sport kakav pamtimo i Duško Vujošević – SK1, četvrtak, 21.25

Košarka ostalo 26. apr. 202216:3211 komentara
Podeli:
Duško Vujošević
Printscreen

U novoj epizodi emisije Sport kakav pamtimo imali smo priliku da ugostimo jednog od najboljih i najcenjenijih košarkaških trenera gospodina Duška Vujoševića.

Sa njim smo pričali o prvom kontaktu sa košarkom i o tome koliko mu je teško palo kao mladom košarkašu kada nije uspeo da prođe u takmičarsku selekciju u njegovom Partizanu.

Kako je jedan razgovor sa profesorom fizičke kulture uticao na to da trenerski poziv bude nešto čemu će posvetiti ceo svoj život?

Razgovarali smo i o onom vremenu kada je ljude koji su bili crveno ili crno-beli delila samo žica između terena dva kluba na Kalemegdanu i kada je postojalo veliko rivalstvo ali nikako mržnja.

U jednom delu razgovora gospodin Vujošević je istakao da čovek u životu može da ide mozgom ili srcem i dodao:

„Ja sam uvek išao srcem, a uvek kad ideš srcem, pogrešiš. Evo na primer Željko (Obradović) koji je veoma pametan čovek, koji ima tu funkcionalnu, praktičnu pamet, on je uspeh napravio kao mlad. I kada je prelazio u drugi klub uvek je birao situaciju, sem možda Huventuda, da ode u klub koji je imao uslove da napravi novi uspeh. Da bi došao u takvu situaciju, da može da bira, garantovali su mu i prethodni uspesi koje je napravio. Naravno uvek je imao glad za uspesima, bio je spreman da napravi ekipu koja njemu odgovara, vukao je sa sobom mrežu ljudi koju je u međuvremenu napravio i imao je za to finansijske uslove. A ja, ja sam radio sve suprotno. Eto, ja odem u treću italijansku ligu u Brešu, sve sa nekim emotivnim i iracionalnim razlozima. Ja sam sam kriv za to, iako je bilo dosta uspeha i bila je uspešna karijera i stvarno nemam za čim da žalim, osim, za rano narušenim zdravljem.“

Ceo intervju pogledajte na Sport Klubu 1 u četvrtak 28. aprila od 21.25 ili u repriznom terminu u petak 29.aprila od 16.55.

Komentari

Vaš komentar